фирми продукти
представяме
работа
 
Жалби спъват третия лъч на метрото

Жалби спъват третия лъч на метротоДве жалби могат да забавят строителството на третия лъч на метрото през центъра на столицата - от бул. "Владимир Вазов" до кв. "Красно село", заяви вчера главният архитект Петър Диков.

Две граждански организации вече обжалват решението на министъра на околната среда и водите от началото на септември, че няма нужда от екологична оценка на въздействието върху околната среда. Жалбите са подадени от сдруженията "Независим обществен контрол" и "Хармония" с председатели Иван Димитров и Дончо Иванов. В документите до съда те посочват, че решението на екоминистерството не е мотивирано и е издадено в нарушение на куп разпоредби.

"Това е несериозно. Не бива всеки да се прави на специалист в области, от които не разбира. Към проекта за метрото са правени много сериозни геоложки проучвания и изследвания – всичко, което е необходимо", заяви главният архитект. Делото на първа инстанция е насрочено за април, уточни Диков и добави, че ако се даде ход, това означава, че само съдът ще реши кога ще започне реализацията на проекта. От общината ще се срещнат с жалбоподателите, за да разберат още по-добре мотивите им.

Нов конкурс за визията на пространството около жълтите павета ще се проведе през следващата година. Причината е, че Върховният административен съд върна състезанието за зоната, а журито е отменило класирането, защото никой от проектите не отговарял на изискванията.


24 октомври 2014 - в. Монитор

Добави коментар


Няма коментари


ключови думи
строителство, метро, инфраструктура, инфраструктурни проекти


още от категорията подземно строителство

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg