фирми продукти
представяме
работа
 
Антимонополната комисия спря поръчката за третия лъч на метрото

Антимонополната комисия спря поръчката за третия лъч на метротоКомисията за защита на конкуренцията (КЗК) отмени решение на изпълнителния директор на "Метрополитен" ЕАД инж. Стоян Братоев за възлагането на обществената поръчка за третия лъч на столичното метро, съобщи антимонополният орган на сайта си.

Комисията счита, че изискването на възложителя придобитият опит на проектантите от изпълнение на подобни обекти да бъде в периода на последните три години необосновано ограничава конкуренцията. В случая се възпрепятства участието в процедурата на квалифицирани проектанти, които са изпълнявали подобни проекти извън поставената времева рамка от три години.

На второ място, КЗК приема, че обхватът на изискания от възложителя опит по обособена позиция четири за изграждане на конструкции на минимум 5000 м тунел (метро, жп тунели, пътни тунели) по щитов метод е въведен необосновано и ограничително. Изискуемият опит от 5000 м обхваща над две трети от общата дължина на участъка и необосновано ограничава участието на лица, които имат опит в изграждането на конструкции на тунели по щитов тунелен метод с по-малка дължина.


10 юни 2014 - в. Дневник
Няма коментари


ключови думи
строителство, метро, инфраструктура, инфраструктурни проекти


още от категорията подземно строителство

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg