фирми продукти
представяме
работа
 
Започват метрото до "Сребърна" през лятото

Започват метрото до Сребърна през лятотоСтроежът на метрото до ул. "Сребърна" ще започне през летните месеци, а не както първоначално беше решено – от април. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова.

Причината за отлагането на старта на продължението на втория лъч били многото пътни ремонти, които и сега текат например по бул. "България", Лъвов мост и естакадата на Семинарията. "Освен това в края на май училище свършват децата до четвърти клас и трафикът ще се облекчи, защото родителите карат децата си с коли", обясни Фандъкова.

В средата на юни пък стартирала лятната ваканция и за учениците от пети до седми клас. Така че през юни или юли щяла да започне работата по продължението на метрото от "Джеймс Баучер" до "Сребърна".

От днес до 15 май пък ще бъде затворено "Цариградско шосе" в посока Пловдив - от 4-ти километър до бул. "Ал. Малинов".

Движението на автомобилите е двупосочно в северното платно. От 16 май до 25 юни ще се ремонтира северното платно, а колите ще се движат по ремонтираната вече отсечка. Ще се обновява мостът при зала "Арена Армеец".

Планира се цялостно преасфалтиране в участъка от булеварда. "Цариградско шосе" няма как да чака. Миналата година падаха отломки от моста на 4-ти км", припомни градоначалникът. Фандъкова вчера откри нова детска градина в "Красно село", който е един от районите с най-голям недостиг на места. В 80-а ОДЗ "Приказна Калина" има две нови групи за общо 63 деца.

"За да няма такава видима разлика между новия корпус и старата сграда, тази година тя ще се санира. Това е една от петте детски градини в "Красно село", в които ще има въведени цялостни мерки за енергийна ефективност. Тук ще има и соларни панели за подгряване на вода. Цялостно санирано ще бъде и едно училище в района", описа плановете си Фандъкова. Детската градина е шестата новооткрита в "Красно село". Този месец ще бъде прерязана лентата и на седмата. "Недостигът на места за 5-годишни деца в района е преодолян", похвали се градоначалникът.

За ремонти и строеж на нови детски градини тази година столицата ще инвестира 25 млн. лв.


1 април 2014 - в. Монитор
Няма коментари


ключови думи
строителство, метро, инфраструктура, инфраструктурни проекти, ремонт на сгради, пътни ремонти


още от категорията подземно строителство

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg