фирми продукти
представяме
работа
 
Теглим по-големи ипотеки

Теглим по-големи ипотекиРъст на търсенето на ипотечни заеми с по-голям размер показват данните на банкови институции. Според анализа това се дължи на по-добрата икономическа среда. Отпуснатите кредити между 20 хил. евро и 80 хил. евро се увеличават с между 0,9% и 2,3%, докато заемите до 20 хил. евро се свиват от 44,8% през 2012 г. до 40% през 2013 г. Може да се предположи, че най-големите "печеливши" от подобряването на икономиката са били именно хората с по-високо образование, което им е позволило да не загубят работата си и/или да увеличат доходите си, се посочва още в анализа.

През 2013 г. заемите в евро представляват едва 10% от отпуснатите жилищни ипотечни кредити през годината. Обяснението може да се търси в относително по-голямото намаление на лихвите по кредитите в левове спрямо тези в евро.

Средните цени на жилищата в страната продължават да се понижават през 2013 г., но темпът на спад е двойно по-нисък в сравнение с предходната година. Налице е и позитивен обрат ­ ръст на средните цени в някои от големите градове и особено в София, където за три поредни тримесечия на 2013 г. се наблюдава леко увеличение на цените на жилища на тримесечна база.


27 март 2014 - в. Монитор
Няма коментари


ключови думи
недвижими имоти, ипотеки, жилищни заеми, ипотечни кредити


още от категорията Банки

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg