фирми продукти
представяме
работа
 
Небето влиза вкъщи с... плъзгащи врати

Иновационната концепция VEKASLIDE 82 на плъзгане чрез повдигане позволява лесно управление и висока енергийна ефективност на порталните врати.

Модерният стил на комфорт наложи още две характеристики - панорамност и енергоефективност

Порталът между къщата и двора е съществен елемент от архитектурата на дома. Порталната врата трябва да е преди всичко сигурна, да е устойчива не просто на вандализъм, но и срещу взлом, да е с много добра шумо- и топлоизолация, и с висока вятъроустойчивост. Но и не само това. Модерният стил на комфорт наложи още две характеристики – панорамност и енергоефективност. Колкото по-просторно е остъкляването между вътре и вън, толкова по-естетично и емоционално ще е съпреживяването на околния пейзаж, факт. Но как да се постигне това без да се повишат енергийните разходи на дома?

Порталът между къщата и двора е съществен елемент от архитектурата на дома

В търсене на оптималното решение между комфорт, функционалност и сигурност на ползване на вратата, специалистите от VEKA, световен лидер в производството на PVC профили за прозорци и врати, разработиха иновативната концепция VEKASLIDE 82.

Плъзгащи врати с повдигане VEKASLIDE 82: сигурност с енергийната ефективност на пасивна къща

Плъзгащите врати с повдигане VEKASLIDE 82 притежават едни от най-добрите характеристики за сигурност и енергийна ефективност.
Дебелината на профилите с монтажна широчина от 82 мм е идеална за ново строителство. Системата гарантира най-висока степен на хидроизолация, вятъроустойчивост и оптимална звукоизолация. Елегантният профил гарантира пропускане на максимално количество светлина. Ето и някои технически характеристики на плъзгащите врати VEKASLIDE 82:

 • Коефициентът на топлопреминаване на рамката Uf от 1,4 W/m²K заедно с висококачествения стъклопакет гарантират постигане на най-добри топлоизолационни параметри. С поставянето на изолационни вложки в прага този показател може допълнително да бъде намален.
 • Възможността за монтаж на стъклопакет с дебелина до 52 мм позволява използването на топлоизолационно стъкло с коефициент на проводимостта на стъклопакета на пасивна къща Ug=0,8 Вт/м²K.
 • Прагът с височина 50 мм е двойно термоизолиран и е ефективна топлоизолация, което също е гаранция за пълна херметизация при затворено положение.
 • Антивзломната конструкция на профила също работи за повишаване на топлоизолационните показатели на вратата.

Панорамните плъзгащи врати VEKASLIDE 82: елегантни, леки и бързи

Панорамните плъзгащи врати VEKASLIDE 82: елегантни, леки и бързи

Панорамните плъзгащи врати VEKASLIDE 82 откриват нови усещания за комфорт. Те с лекота превръщат дневната в част от градината като пускат небето вкъщи. Когато са затворени, предоставят възможно най-добрата гледка към околността в съчетание с непреодолима защита от студ, вятър и неканени гости.

От две до четири крила!

Инженерната концепция на VEKASLIDE е основана на модулен принцип

Инженерната концепция на VEKASLIDE е основана на модулен принцип и позволява лесно проектиране и бърз монтаж на конструкцията, независимо от степента на сложност. В обща композиция могат да се включат от две до четири крила като се използват съчетания от врати с различна геометрия и цветове.

 • Максимална ширина на конструкцията - до 6,5 м.
 • Максимална височина на конструкцията - до 2,7 м.
 • Лесно плъзгане чрез повдигане.
 • Плъзгащи врати VEKASLIDE 82 са изключително лесни за управление.
  Специалистите от VEKA използват иновативна система за отваряне на вратата, която позволява лесно придвижване и на най-масивното крило. Управлението се осъществява само с натискането на една дръжка, която повдига крилото с няколко милиметра. След това невидимо за окото движение крилото с лекота се плъзга по релсата.
 • Плъзгане без граници с вратите VEKASLIDE.
 • Плъзгащите врати VEKASLIDE са идеално решение за къщата, вилата, а също така и за терасата. Те се радват на широка популярност при проектирането и изпълнението на частни жилища, защото дават възможност за индивидуални и стилни интериорни решения. С тях може да се затвори преход до 6,5 метра и то без да се закрива гледката към околния пейзаж. На практика не съществуват граници пред желанията относно дизайн, варианти на отваряне, възможности за монтаж и удобство при използване. Поради факта, че VEKASLIDE е 100% съвместима с всички марки обков и прозоречните профили на VЕКА, прозорците и вратите на вашия дом се комбинират хармонично помежду си, което придава на фасадата единен и завършен вид.
 • Максимална ширина на крилото - до 3,0 м.

Плъзгане без граници с вратите VEKASLIDE

Vekaslide

Различни системи на отваряне с профил Vekaslide

VEKASLIDE 82


14 ноември 2013 - Comfort.bg
Няма коментари


ключови думи
VEKA, Века, дограма, прозорци, PVC дограма, системи за прозорци, системи за врати, профилни системи, плъзгащи се врати


още от категорията врати, прозорци, щори

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg