фирми продукти
представяме
работа
 
Церовски спря лицензите на консултанти в строителството

Церовски спря лицензите на консултанти в строителството
Министърът на регионалното развитие Валентин Церовски e спрял да разписва нови лицензи на строителни консултанти, научи "Монитор" от потърпевши фирми. Без лицензи в момента са над 60 дружества, одобрени за извършване на тази дейност от Междуведомствената комисия за оценяване на съответствието на инвестиционните проекти и упражняване на строителен надзор. За да започнат работа обаче, лицензът на фирмите трябва да бъде разписан лично от министъра.
От месец и половина министър Церовски не е сложил подписа си под нито един лиценз, разказа собственик на една от фирмите, подали документи за консултантска дейност. Документите ми бяха одобрени на заседание на комисията на 25 февруари, но подписът на министъра и досега го няма. Попитах в ДНСК на какво се дължи забавянето и от там ми отговориха, че Церовски отказа да разписва нови лицензи заради зачестилите аварии в строителството, обясни той. Все едно заради катастрофите по пътищата да спрат да издават шофьорски книжки, коментира частникът. Никоя от потърпевшите фирми обаче не пожела да бъде цитирано името й, тъй като се опасяват от негативно отношение от страна на министъра.
От министерство на регионалното развитие обещаха да отговорят на въпросите на "Монитор" по този проблем днес сутринта.
Кандидатите обаче се оплакват, че търпят сериозни загуби от забавянето на лицензите си. Част от тях са бивши надзорници, които не могат да приключат важни проекти заради блокирането на дейността им. За да продължат работа след изтичането на старите си лицензи, надзорни фирми трябва да се прелицензират.
Отделно от това с кандидатстването за лиценз всяка от фирмите е платила и над 1200 лв. държавни такси.

24 март 2005 - в. Монитор
Няма коментари


ключови думи
строителен надзор, лиценз, министерство на регионалното развитие


още от категорията системи за контрол и управление

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg