фирми продукти
представяме
работа
 
Строежът на метрото затапва "Младост" за година

Строежът на метрото затапва Младост за годинаСтроежът на новата отсечка на софийското метро от жк "Младост 1" до Бизнеспарка ще блокира движението по бул. "Александър Малинов". Това е една от основните пътни артерии в жилищния комплекс, в който живеят над 100 000 души.

"През следващата година движението по бул. "Александър Малинов" ще бъде затруднено, но то няма да бъде спирано нито за момент, а само ограничавано в едното платно", каза вчера кметът на София Йорданка Фандъкова, която присъства на първата копка на новата отсечка. Шосето ще се разшири с по една лента във всяка посока. "След приключването на строителните дейности ще има около два километра нов булевард, осветление и нови зелени площи", подчерта Фандъкова.

Още 30 000 пътници на ден ще се возят със столичното метро в началото на 2015 г., когато бъде готов новият лъч на подземната железница. Тя ще е дълга 2,7 км и ще има три станции. Новата отсечка ще пести на софиянци 5000 часа на ден от висене в задръствания, а броят на автомобилите ще се свие с 6000.

Освен до Бизнеспарка ще се строи нова спирка на метрото на ул. "Сребърна" в кв. "Хладилника". Тунелът до летището трябва да е готов през 2015 година. Тогава от центъра до аерогарата ще се стига само за 15 минути.


26 април 2013 - в. Монитор

Добави коментар


Няма коментари


ключови думи
строителство, метро, инфраструктура, инфраструктурни проекти


още от категорията подземно строителство

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg