фирми продукти
представяме
работа
 
Кондензатори и системи за корекция на фактора на мощността

Автоматични системи за корекция на фактора на мощността в "реално време"
Активни филтри за компенсиране на висшите хармоници в мрежата

Сибел ООД е представител за България на Ducati Energia - Италия, водещ европейски производител на кондензатори за електродвигатели, кондензатори за лампи, батерии за компенсиране на реактивна енергия.

Ducati е основана през 1926 г., с въвеждането на първите в Италия, и на едно от първите места в света, кондензатори, служещи за оборудване на съоръженията за радиопредаванията на Гулиелмо Маркони.
Тази традиция винаги е водила Ducati в челните редици на капацитивни елементи, така бе постигнато новаторско използване на филми PPMh и PPM.
Използвайки филми PPMh и PPM, е постигната отлична производителност и малките размери на кондензаторите за корекция на фактора на мощността в сравнение с остарели решения при използването на хартия, импрегнирана с нефт и газ.
Всички кондензатори, произведени от Ducati Energia, имат устройство за защита в съответствие с EN 60831 - 1/2.
Тази защита е получена чрез една особена технология, която в случай на повреда прекъсва връзките, оставайки непокътната изолацията до кутията на кондензатора и го предпазва го от взривяване или изгаряне.
Устройствата са проектирани и оразмерени за по-ефективна и навременна намеса както с ниски, така и с високи токове на късо съединение (до 10 000 А).

Монофазни кондензатори

Монофазни кондензатори

Тези кондензатори се използват предимно за корекция на фактора на мощността и като такива са оборудвани с устройство за защита от свръхналягане в съответствие с EN60831-1/2.
Състоят се от следните серии:

Серия FLOPPY CAP - STANDARD LIFE

Кондензаторите от серия FLOPPY CAP - STANDARD LIFE имат стандартен живот и са поставени в метални кутии. Капаците са изработени от самогасяща се пластмаса (клас V2 според UL 94 запалимост за класифициране). Затварянето на кондензатора е реализирано чрез припокриване на краищата на кутията, което дава перфектното затваряне, запечатване на кондензатора и гарантира правилно функциониране на предпазното устройство за свръхналягане.
Съчетаването на залетия със смола капацитивен елемент и метална кутия правят кондензатора изключително безопасен от електрическа гледна точка (изолация към земя) и нечувствителен към вибрации.

Серия MONO - LONG LIFE

Кондензаторите от серията MONO - LONG LIFE имат дълъг живот и са произведени чрез използването на елементи, увити с новия филм PPMh и са поставени в метални кутии. Частите са сглобени посредством пресоване (кримпване), за да се гарантира перфектната херметичност на системата и правилното функциониране на предпазното устройство за свръхналягане.
Използването на тази технологията на импрегниране на кондензатора го прави с изключително висока производителност по отношение на разсейване на топлината и продължителността на живота, както и осигурява отлична изолация към земя. Тази серия се използва за реализация на почти всички енергийни системи на Ducatienergia при корекция на фактора на мощността (фиксирани или автоматични), оборудвани с монофазни кондензатори. Фактически описаните по-горе характеристики, правят тези кондензатори подходящи за особено тежки товари или почасово при появата на замърсяване на мрежата на хармоници.

За правилното функциониране на устройството за защита от свръхналягане, трябва да се разполага с достатъчно свободно пространство, на най-малко 30 mm, над елемента и да се използват гъвкави проводници за свързване.

Основни характеристики на монофазните кондензатори

Основни характеристики на монофазните кондензатори


Трифазни кондензатори


Трифазни кондензатори

Състоят се от следните серии:

Серия MODULO XD и серия MODULO50

Кондензаторите от тези серии се използват за реализацията на всички системи за корекция на фактора на мощността - фиксирани или автоматични. В действителност тези кондензатори са особено подходящи за тежки товари и за ползване при хармонично замърсяване.

Основни характеристики на трифазните кондензатори

Основни характеристики на трифазните кондензатори

За повече информация и контакти: Сибел ООД


18 март 2013 - Comfort.bg
Няма коментари


ключови думи
Сибел, електротехнически материали, електроматериали, кондензатори, монофазни кондензатори, трифазни кондензатори


още от категорията електроматериали

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg