фирми продукти
представяме
работа
 
Бургас ще има индустриална зона

Бургас ще има индустриална зонаБургас все пак ще има индустриална зона – предложението бе прието на сесия в общинския съвет във вторник след няколкочасови дебати.

Предложението за създаването на "Индустриален и логистичен парк-Бургас" ЕАД идва от кмета Димитър Николов. То бе отхвърлено на два пъти от предишния общински съвет и беше основният проблем, върху който опозиция и управляващи изградиха предизборната си кампания.

За реализация на идеята бе прието да се създаде общинско еднолично дружество с капитал от 5 075 555 лева, разделен на акции по 10 лева, които представляват оценката на земята, върху която ще се построи паркът. Терените - близо 350 дка, са бившо блато, държавна собственост, което областният управител деактува в полза на общината.

Община Бургас е спечелила проект по оперативна програма, с който е построена довеждащата инфраструктура. След създаване на дружеството като акционер ще бъде поканено държавното дружество "Национална компания индустриални зони" ЕАД, което ще плати вътрешната инфраструктура. Общото ЕАД ще изгражда, управлява и развива индустриалната зона, като ще прибира и печалбата от нея.

"Ние нямаме терени в регулация, които да предложим, и трябва да сме комбинативни, за да привлечем инвеститори. Аз съм краен реформатор и бих подарявал дори терени в рамките на тези 350 дка, защото тепърва ще усещаме кризата, която е завладяла Европа. Новите работни места ще спасят икономиката на Бургас и населението му от миграция", заяви градоначалникът на Бургас Димитър Николов.

Той уточни, че инвеститорите ще бъдат привличани с добрата инфраструктура и ниските цени на имотите, с добри и гъвкави системи на разсрочено плащане или на лизингови схеми, с добра комуникация и град, който има два университета, а квалифицираните кадри са на ниска цена.


1 декември 2011 - в. Монитор
Няма коментари


ключови думи
индустриална зона, строителство, инфраструктура, инвеститори, имоти


още от категорията Инвеститори

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg