фирми продукти
представяме
работа
 
Кабинетът предложи намаляване на екобюрокрацията

Кабинетът предложи намаляване на екобюрокрациятаЧаст от решенията по екооценки на инвестиционни проекти, които в момента се вземат от министъра на околната среда, ще бъдат делегирани на регионалните екоинспекции, а срокът за екологичните оценки на общинските устройствени планове ще се съкрати. Това предвиждат промени в Закона за опазване на околната среда, предложени от екоминистерството и одобрени на заседание на кабинета.

Екопроцедурите за разширения на инвестиционни проекти - като ски-курорти (извън защитените територии), рафинерии, складове за горива, големи ТЕЦ и др., ще бъдат децентрализирани и с тях вече ще се занимават инспекциите. Министърът вече ще отговаря само за оценките на проекти в защитени територии, за проекти, попадащи в районите на няколко екоинспекции (РИОСВ), и за трансграничните.

Преценките за необходимост от екооценка на устройствени планове и др. стратегически документи вече ще се правят в рамките на месец, вместо за два, както е в момента, гласят още поправките.

Към регистъра на процедурите по ОВОС за инвестиционни проекти (Оценка на въздействие върху околната среда) вече ще бъдат добавени и процедурите по екологични оценки (за планове и програми).


14 ноември 2011 - в. Дневник
Няма коментари


ключови думи
екооценки, инвестиционни проекти, ОВОС, устройствени планове


още от категорията Инвеститори

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg