фирми продукти
представяме
работа
 
"Икеа" цели 10% пазарен дял в България до 1 година

Икеа цели 10% пазарен дял в България до 1 годинаНай-голямата верига за обзавеждане в света - "Икеа", която ще отвори първия си магазин в България през тази година, ще цели да достигне 10% пазарен дял в страната още през първата година. Това съобщи пред журналисти мениджърът на българското поделение на компанията Тео Муратидис.

"Икеа" ще отвори първия си обект в София през септември чрез гръцкото дружество "Фурлис", което държи франчайз правата за Гърция, Кипър и България.

По думите на Муратидис компанията ще се цели в първото място на пазара в дългосрочен план. "За първата година искаме да постигнем 10%, а след това – и лидерското място", обясни още той, отказвайки да представи очакванията на фирмата за обороти и брой клиенти.

Магазинът на "Икеа" в София, който започна да се строи през миналата година, ще разполага с над 30 хил. кв.м площ, 25 хил. кв.м, от която е търговска. Обектът, който ще бъде на Околовръстния път на София, ще разполага и с над 1200 паркоместа и ще предлага около 7500 артикула за обзавеждането на дома. Муратидис обясни, че една от целите е "да има значително по-ниски цени" от конкуренцията.

Гръцкото дружество "Фурлис" започна подготовката по откриването на първия магазин "Икеа" още през 2008 г. Самото строителство обаче започна едва през миналата, като основната причина за изчакването беше ремонтът на Околовръстния път. През миналата година, когато беше направена първа копка на обекта, от компанията обявиха плановете си да строят и други обекти в страната, без да уточнят кога и къде.

Днес Муратидис съобщи, че през септември ще има повече подробности за плановете на дружеството у нас. По неофициална информация на "Дневник" компанията проучва възможността да отвори обект и във Варна. "Икеа" има 323 магазина в 38 държави.


28 юли 2011 - в. Дневник
Няма коментари


ключови думи
Икеа, мебели, обзавеждане


още от категорията мебели

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg