фирми продукти
представяме
работа
 
Над половината от инвестициите - от еврофондовете

Над половината от инвестициите - от еврофондоветеНад 50% от инвестиционните възможности на държавата в момента са от еврофондовете. Това обяви вчера строителният министър Росен Плевнелиев. Общият бюджет на Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) за тази година е 1,6 млрд. лв., от които 1 млрд. лв. са от еврофондовете. Той отбеляза, че през 2008 г. бюджетът на МРРБ и на пътната агенция е бил общо 1 млрд. лева, като нито стотинка от тях не са били европейски средства.

Плевнелиев коментира усвояването на еврофондовете след поредната си среща с посланици на страни от ЕС, пред които е представил инфраструктурните приоритети на страната.

Юдит Ланг, посланик на Унгария, страната, председателстваща до средата на 2011 г. ЕС, подчерта подкрепата на всички държави за реформите и стремежа на нашата страна за ускоряване на усвояването на еврофондовете. Вярваме в успеха на България, добави тя.

Според строителния министър, ако проектирането на магистрала "Струма" завърши през 2012 г., ще може да се мисли по възможността за прехвърляне на средства за изграждането й от сегашна към бъдеща оперативна програма.

Към момента по думите на министъра е рано да се каже дали България ще иска средства за свои чакащи проекти от европейски програми на други държави от ЕС. Това ще зависи от темповете на усвояването на средствата по нашите програми до 2013 г., обясни той.


28 януари 2011 - в. Монитор
Няма коментари


ключови думи
МРРБ, еврофинансиране, пътно строителство, инфраструктурни проекти


още от категорията Инвеститори

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg