фирми продукти
представяме
работа
 
София отново ще обяви концесия за Централната баня

София отново ще обяви концесия за Централната баняСтоличната община за трети път ще открие процедура за отдаване на концесия на Централната минерална баня. При първите два опита никой не пожела да вземе банята за временно стопанисване при условията, които предложи общината.

Общинските съветници ще избират между два варианта за новата концесия, съобщи БТА. Първото предложение предвижда концесията да е за срок 12 години, като за целия период няма да се дължи концесионна такса. При този вариант от бъдещия стопанин на банята ще се иска инвестиция от 6 млн. лв. първите две години, а за останалия 10-годишен период - 320 хил. лв.

Второто предложение е за концесия със срок 15 години, но предвижда и концесионна такса от 160 хил. лв. за всяка година. И в този случай изискването е за 6 млн. лв. инвестиция за първите две години, а за останалите 13 - общо 640 хил. лв.

Желанието на общината е една част от банята да се превърнат в СПА център, а друга част да стане Музей на София, ремонтиран със средства по ОП "Регионално развитие", за които общината кандидатства с проект.

Предишните два опита на общината да даде банята на концесия се провалиха заради условието за много висока концесионна такса.


26 януари 2011 - в. Дневник
Няма коментари


ключови думи
Централна минерална баня, концесия, Столична община, СО


още от категорията Инвеститори

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg