фирми продукти
представяме
работа
 
Дянков пред инвеститори: Експортно ориентираните сектори и алтернативната енергия са интересни за вложения

Дянков пред инвеститори: Експортно ориентираните сектори и алтернативната енергия са интересни за вложенияЕкспортно ориентираните сектори и вложенията в източници на алтернативна енергия са сектори, в които има прогрес и са привлекателни за инвеститорите в България. Това е съобщил финансовият министър и вицепремиер Симеон Дянков, който участва в 12-ата годишна глобална конференция на частните инвеститори във Вашингтон. Срещата е организирана от Меджународната финансова корпорация, част от Световната банка, съвместно с Асоциацията на инвеститорите в развиващите се пазари.

Министърът е обяснил пред гостите на форума, че в голяма степен източноевропейските държави са се преориентирали в износа си и са се завърнали към по-традиционни си пазари, не само в Европа, но и в трети страни. Според думите на Дянков, източниците на алтернативна енергия будят силен инвестиционен интерес не само в региона, но и в цяла Европа. Министърът е допълнил, че "това ще бъде една от бъдещите големи теми, тъй като има общоевропейска тенденция този сектор да се развива и да бъде наложен на пазара".

Като други привлекателни за инвеститорите сектори, които ще се развиват възходящо, българският финансов министър е посочил селското стопанство и инфраструктурата.

По време на своето изказване Симеон Дянков е направил преглед на световния макроикономически климат, обясниха от финансовото министерство. Той е разгледал поведението на отделни държави в условията на криза и предприеманите от тях мерки. Освен това, вицепремиерът е анализирал тенденциите и перспективите за излизане от икономическата криза в глобален план, както и актуалните тенденции и перспективи.

Дянков е разказал на инвеститорите за цялостната ситуация в Европа и статуса на европейската единна валута. Българският вицепремиер е запознал участниците във форума с резултатите от последното заседание на финансовите министри от Европейския съюз, както и с европейските усилия за консолидация и стабилизиране на еврото.


12 май 2010 - в. Дневник
Няма коментари


ключови думи
инвеститори, ВЕИ, алтернативна енергия, инфраструктура


още от категорията Инвеститори

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg