фирми продукти
представяме
работа
 
Прагът за инвестиции клас А пада на 20 млн. лв.

Прагът за инвестиции клас А пада на 20 млн. лв.Праговете за инвеститорски сертификати клас А стават 20 млн. лв., а за клас Б - 10 млн. лв. В момента сертификат клас А се дава за вложения над 35 млн. лв., а второкласен - над 10 млн. лв.

Значителното падане на досегашните прагове е заложено в поправки на правилника за прилагане на Закона за насърчаване на инвестициите, които до десет дни ще бъдат съгласувани с бизнеса, общините и академичната общност. Това съобщи министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков, цитиран от Медиапул.

За издаване на сертификат за клас инвестиция се въвежда критерий за заетост, а не само за размер на инвестициите. При големи обекти с национално или регионално значение ще се допускат и по-гъвкави критерии за заетост, каза министърът.

Промените предвиждат също и право на придобиване на собственост върху общински или държавни имоти без търг или конкурс, на цени по-ниски от пазарните, по данъчна оценка, съобщи още Трайков. Няма да се заплащат държавни такси при промяна на предназначението на земята от общини, области, академични организации и инвеститори за приоритетни проекти.


26 април 2010 - в. Монитор
Няма коментари


ключови думи
инвеститори, инвеститорски сертификати, инвестиции


още от категорията Инвеститори

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg