фирми продукти
представяме
работа
 
София търси 20 млн. евро да направи технопарк

София търси 20 млн. евро да направи технопаркОколо 20 млн. евро ще струва изграждането на инфраструктурата и оборудването на технологичния парк, който Столичната община планира да построи. Това каза зам.-кметът по финансите Минко Герджиков при представянето на проекта вчера. Той добави, че общината ще се опита да осигури средствата от оперативните програми "Конкурентоспособност" и "Регионално развитие".

Все още не е решен и въпросът с терена, на който ще бъде направен бъдещият парк, в който да се развива високотехнологично производство и научни изследвания. "Ще се започне от терен на Българската академия на науките, която е наш партньор, и после ще се търси разширение на общински имот или на мястото на комбината "Кремиковци", каквато е идеята на главния архитект Петър Диков", каза Герджиков.

Той добави, че теренът на металургичния комбинат трудно ще бъде използван, тъй като е частен. Според изчисленията на общината след осигуряването на средствата ще са нужни около 2 години и половина за построяването на технопарка. Общината разработва проекта си заедно със специалисти от германския град Дортмунд, ръководени от председателя на асоциацията на технологичните паркове в Европа Гуидо Барановски.


16 април 2010 - в. Дневник
Няма коментари


ключови думи
строителство, проектиране, технологичен парк, технопарк, финансиране


още от категорията Инвеститори

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg