фирми продукти
представяме
работа
 
До 25 на сто по-евтини излизат "летните" мебели

мебелиВ разгара на лятото българските мебелни производители изпълняват поръчки за обзавеждане по размери на клиента за срок между три и пет дни. Колкото по-малък е търговецът, толкова по-гъвкав е той в предлагането на продукция. Производителите обясняват, че сами изтъняват цените максимално, за да могат да продават и да поддържат някакъв оборот. В промоциите на компаниите се залага или безплатен транспорт, или намаление в цената на монтажа или никаква такса за монтаж, ако сглобяването не отнема повече от половин час. Около 25% по-малко плащат онези, които поръчат цялостно обзавеждане.

Повечето фирми получават в магазините си готовата продукция веднъж седмично. Липсата на натоварване на производствените мощности позволява за сравнително проста поръчка да я направите в сряда и да си получите мебелите в петък.

От фирмите вече предлагат и следгаранционна поддръжка, когато се отнася до минимални повреди, свързани с по-усилена експлоатация на съответните мебели - смъкване на врати на гардероби или шкафове, изметнати крака на столове и т.н.

Кризата превърна и мебелния бранш в зона на надмощие за купувачите. С ровене по интернет, човек може да намери най-привлекателните цени. После с малко обикаляне се намират магазините, които предлагат изработени по проект на клиента мебели на наши производители. Съберете оферти от поне три места и настоявайте за най-изгодната цена, която сте открили. Почти сигурно е, че ще я постигнете, защото родните производители буквално се молят за клиенти. Някои от тях твърдят, че поръчките им са спаднали с над 50% и затова се оферират на цени отпреди три-четири години.

Най-евтино остава изпълнението на мебели от MDF. Колкото повече чекмеджета са предвидени в проекта, толкова по-скъпи стават мебелите обаче. Скрин с пет чекмеджета например, направен от MDF, който прилича на дърво, е на цена 205 лв. Ако е с 4 чекмеджета, цената е между 160 и 190 лв. Направен от елитен производител или внос от Италия например, същият продукт струва между 400 и 650 лв. Най-изгодни са гардеробите.

Истинското дърво традиционно е най-скъпо, но в момента и дървените мебели могат да бъдат поръчани с около 30% отстъпка, когато става дума за обзавеждане на цяло помещение. Много изгодно излизат детските стаи, в които родителите искат да вложат повече фантазия и цветове.


13 юли 2009 - в. Монитор
Няма коментари


ключови думи
мебелни производители, обзавеждане, мебели, дървени мебели


още от категорията мебели

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg