фирми продукти
представяме
работа
 
Държавата поема 10% от лихвите за жилище при брак

Държавата поема 10% от лихвите за жилище при бракДържавата поема 10% от лихвите по жилищен кредит на младежите, ако сключат брак. Това е резултат от гласуваните от парламента на второ четене промени в Закона за облагане доходите на физическите лица. Няма да се облагат лихвите, които младите семейства дават за изплащане на жилищен кредит до 100 хил. лв., решиха депутатите.

Условието е да имат брак, поне един от съпрузите да е до 35 г. и жилището им да е единствено. Данъкът върху доходите е 10%. Така ако годишните лихви са 1000 лева, семейството ще спести 100 лв. от налози. За да получат облекчението, съпрузите трябва да дадат на данъчните договора за кредита с банката и погасителния план. Така ще лъсне, ако съпрузите крият доходи, защото банката няма да даде кредит, ако те се осигуряват на 300 лева.

Инвеститорите ще бъдат освободени от данък печалба за срок от 5 г., реши бюджетната комисия на парламента по предложение на ДПС. Облекчението ще се ползва, ако инвестицията е над 10 млн. лв. и е вложена за купуване на ново оборудване в производство, преработвателна промишленост, селско стопанство, инфраструктура или високи технологии.


3 декември 2008 - в. Стандарт
Няма коментари


ключови думи
жилищни кредити, лихви, инвеститори, инфраструктура, банки


още от категорията Банки

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg