фирми продукти
представяме
работа
 
Започна изграждането на луксозен жилищен комплекс в Пазарджик

жилищен комплекс На част от територията на бившия месокомбинат "Родопа - Пазарджик" до две години и половина ще бъде изграден мултифункционален жилищен комплекс - "Фонтаните". Комплексът ще е разположен на 34 дка и ще включва 22 жилищни блока, всеки от по 4 етажа.

Инвеститор е "Балканска търговска къща", която ще вложи в него 10 млн. евро, съобщи Филип Цанов, консултант по проекта.

Комплексът ще разполага с 25-метров плувен басейн, многофункционално игрище за спорт, детски площадки, детска градина, ресторант, миниголф и спортна зала с фитнес, сауна и др.

На терена вече започнаха да се разрушава старите сгради. До една година ще бъдат построени първите 12 жилищни блока, а комплексът ще бъде окончателно завършен през пролетта на 2011 г. "Не е разумно да се бави строителството, защото потенциалните собственици на жилища не биха били доволни под прозорците им да се строи, затова сме свили до максимум сроковете за изграждане на комплекса", каза Филип Цанов.

Общата разгърната застроена площ е 32 хил. кв.м. Жилищата са с площ от 82 до 95 кв.м., а на последните етажи на блоковете квадратурата може да бъде от 120 до 300 кв.м. по желание на бъдещите им собственици. Всички сгради ще са категоризирани в енергиен клас А, което ще освободи собствениците им от данък сгради през първите 10 години, подчерта Филип Цанов. Всеки апартамент ще бъде с отделно газоснабдяване.

28 октомври 2008 - в. Дневник




Няма коментари


ключови думи
Пазарджик, жилищен комплекс, Фонтаните, жилищно строителство, апартаменти


още от категорията жилищно строителство

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg