фирми продукти
представяме
работа
 
Увеличи се размерът на кредитите в страната

жилищни кредитиСредният размер на кредита у нас се повишил до 46 315 евро през май, сочат данните на Кредит Център. Очакванията са за ръст до края на годината на ипотечното кредитиране от 45-50 процента спрямо обемите от миналата година, прогнозират от Центъра. Покачването се дължи както на успокоението на потребителите след вълните на покачване на лихвите, така и на ръста в цените на жилищата в някои градове на страната.

Съотношение евро/лева за страната остава в рамките на очакваното - 75/25 в полза на еврото. В желанието си да запазят размера на месечната вноска непроменен, кредитополучателите предприемат стъпки за предоговаряне на задълженията си.

През последните два месеца се очертава една съвсем нова за нашия пазар тенденция - погасяване на част от главницата с лични средства с цел намаляване на общото задължение и запазване на размера на месечните вноски при по-високите лихвени нива. Подобни стъпки предприеха не малка част от домакинствата, което е знак за стабилното им финансово състояние.

10 юни 2008 - Money.bg
Няма коментари


ключови думи
банки, повишаване на лихви, ипотечни кредити, ръст на кредити, предоговаряне на лихви


още от категорията Банки

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg