фирми продукти
представяме
работа
 
Инсталират камери в луксозни столични квартали

Инсталират камери в луксозни столични кварталиЛуксозните столични квартали "Драгалевци", "Бояна" и "Симеоново" ще бъдат опасани с камери до края на годината. Съоръженията за видеонаблюдение ще следят за нарушители по пътищата и ще бранят имотите от крадци. Това съобщи вчера кметът на район "Витоша" Любен Петров, който даде старт на проекта "Заедно срещу престъпността". Първоначално камери ще бъдат монтирани на входовете и по ключовите кръстовища в един от луксозните квартали в София. Петнадесет съоръжения ще бъдат сложени от Националния съюз за безопасност и охрана и ще следят за нарушения по пътя.

Вече сме избрали в кой квартал от "Витоша" ще стартира пилотно проектът, каза председателят на организацията Румен Ралчев, но не пожела да съобщи името му. Петнайсетте съоръжения ще очертаят периметър на видеонаблюдение и ще се следят от специален координационен център. Последният трябва да бъде изграден до три месеца и най-вероятно ще се намира в сградата на районното кметство. "След като бъде готов периметърът за видеонаблюдение, всеки човек ще може да включи къщата си в него. За целта трябва да си купи една камера за $100, която да бъде вкарана в системата. Така домът му ще бъде наблюдаван от експертите, които ще сигнализират в полицията при кражба", обясни кметът Любен Петров. От думите му стана ясно, че столичани няма да плащат за услугата.

Досега за проекта не бил даден нито лев. "Избрахме проектът да стартира в луксозните квартали, защото кражбите тук са истински бич за хората. Ако се окаже успешен, както е по света, такива системи ще бъдат изградени и в другите райони", каза столичният кмет Бойко Борисов. Той помоли омбудсмана на републиката Гиньо Ганев да съдейства за законодателни промени, които да гарантират, че резултатите от видеонаблюдението ще се използват като доказателства в съда. Ганев пое ангажимента.

27 май 2008 - в. Монитор
Няма коментари


ключови думи
системи за видеонаблюдение, камери, охранителни системи


още от категорията охранителни системи

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg