фирми продукти
представяме
работа
 
6000 лева превръщат къщата в крепост

6000 лева превръщат къщата в крепостСрещу 6000 лева можем да направим дома си почти непревземаем. Толкова струва цялата охрана на къща с видеокамери. В тази цена се включва също поставянето на обемни и звукови датчици, както и окабеляването и монтирането на охранителната техника. Услугата се предлага вече масово у нас от редица фирми, специализирани в доставката и производството на охранителна техника.

Най-новите технологии и нововъведения в бранша могат да се видят до петък в Националния дворец на културата в столицата, където се провежда 15-ото изложение "Секюрити" 2008.

Голям интерес сред посетителите предизвикват малките скрити камери, които могат да се монтират на тавана или стената. В тях има и вграден датчик, които отчита всяко движение в стаята. В същото време окото на камерата е голямо около 2 сантиметра и след като се монтира в малка кутийка, става невидимо. Всички камери и охранителни датчици, които са монтирани в дома ви, може да се вържат към СОД. По този начин всеки път, когато бъде засечено движение, системата се включва и охранителите пристигат в къщата ви.
За охраната на големи помещения и халета се предлагат новите "speed dome" камери. Тяхното предимство е, че само един обектив покрива целия периметър. За целта камерата се върти на 350 градуса за една секунда. По този начин тя шари навсякъде. Нейната цена е около 1200 долара. Най-голямо приложение има в големи предприятия.
Последният писък в охранителната техника са бравите с биометрични данни. Все повече клиенти ги предпочитат, защото се отварят само с пръстови отпечатъци. Това прави носенето на ключове излишно. Цената им е 400 лева. Те не са новост на българския пазар, но от шест месеца има засилено търсене.

За поредна година на изложението бе показано и българското устройство, което открива всички видове взривове. То е голямо почти колкото мобилен телефон и се носи в ръка. Кола бомба, натъпкана с експлозиви се засича от 300 метра, увериха на щанда, на който се предлага. Уредът е единствен в света за дистанционно локализиране на взривове, твърди неговият изобретател инж. Юри Марков. Уредът открива не само класически, но и пластични взривни вещества на разстояние 100-150 метра и 9 метра дълбочина.

Въпреки всички охранителни устройства, които се предлагат, няма гаранция, че в къщата ви няма да проникнат крадци, предупредиха производителите. Специалистите в кражбите вече работят по неутрализирането на новите брави и аларми. Въпреки това клиентите могат да спят спокойно още няколко месеца. Поне още толкова ще са необходими на спецовете, докато започнат да преодоляват със затворени очи охранителни системи.

13 февруари 2008 - в. Монитор
Няма коментари


ключови думи
оранителни системи, охранителната техника, изложение, Секюрити 2008, охранителни устройства


още от категорията охранителни системи

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg