фирми продукти
представяме
работа
 
Ще строят туристически курорт ''Долината на розите''

Ще строят туристически курорт  Туристически курорт "Долината на розите" планират да изградят съвместно инвестиционното дружество "Роуз валей инвестмънт", регистрирано в Люксембург, и община Карлово. Докладната записка с предложението ще бъде разглеждана от общинските съветници до няколко седмици. Двете страни ще учредят съвместно акционерно дружество, за да създадат курорта.

60% от капитала на бъдещото дружество ще се държат от "Роуз валей инвестмънт", а останалите 40% - от общината, която ще внесе терени частна общинска собственост в общия капитал. Туристическият курорт ще включва жилищна и публично-административна част в район, който отговаря на изискванията за екологично чиста природа. "Долината на розите" ще обхваща части от землищата на 10 селища - гр. Калофер и селата Климент, Богдан, Слатина, Каравелово, Розино, Столетово, Христо Даново, Пролом и Мраченик. В част от тях текат минерални извори.

Сред основните конкурентни предимства на проекта е близостта му до Пловдив и неговото летище, магистрала "Тракия", Карлово и подбалканския път, обясниха от инвестиционното дружество. В Розовата долина има много добър климат, запазена природа и богатство на археологически паметници, история и култура. Възможностите за развитие на СПА и уелнес туризма са много добри, с потенциал за изграждане на специализирани комплекси и санаториуми, селища за "втори дом", както и за участие в големи инфраструктурни проекти. Тук успешно може да се развива и биологично земеделие (рози, билки, лавандула, грозде) с последваща технологична връзка с парфюмерията.

25 септември 2007 - в. Монитор
Няма коментари


ключови думи
туристически курорт, строителство, проект, долината на розите, Карлово, инвестиции, комплекс, спа, инфраструктура


още от категорията комплексно строителство

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg