фирми продукти
представяме
работа
 
Ще строят туристически курорт ''Долината на розите''

Ще строят туристически курорт  Туристически курорт "Долината на розите" планират да изградят съвместно инвестиционното дружество "Роуз валей инвестмънт", регистрирано в Люксембург, и община Карлово. Докладната записка с предложението ще бъде разглеждана от общинските съветници до няколко седмици. Двете страни ще учредят съвместно акционерно дружество, за да създадат курорта.

60% от капитала на бъдещото дружество ще се държат от "Роуз валей инвестмънт", а останалите 40% - от общината, която ще внесе терени частна общинска собственост в общия капитал. Туристическият курорт ще включва жилищна и публично-административна част в район, който отговаря на изискванията за екологично чиста природа. "Долината на розите" ще обхваща части от землищата на 10 селища - гр. Калофер и селата Климент, Богдан, Слатина, Каравелово, Розино, Столетово, Христо Даново, Пролом и Мраченик. В част от тях текат минерални извори.

Сред основните конкурентни предимства на проекта е близостта му до Пловдив и неговото летище, магистрала "Тракия", Карлово и подбалканския път, обясниха от инвестиционното дружество. В Розовата долина има много добър климат, запазена природа и богатство на археологически паметници, история и култура. Възможностите за развитие на СПА и уелнес туризма са много добри, с потенциал за изграждане на специализирани комплекси и санаториуми, селища за "втори дом", както и за участие в големи инфраструктурни проекти. Тук успешно може да се развива и биологично земеделие (рози, билки, лавандула, грозде) с последваща технологична връзка с парфюмерията.

25 септември 2007 - в. Монитор

Добави коментар


Няма коментари


ключови думи
туристически курорт, строителство, проект, долината на розите, Карлово, инвестиции, комплекс, спа, инфраструктура


още от категорията комплексно строителство

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg