фирми продукти
представяме
работа
 
''Карфур'' търси 12 дка за хипермаркет в Пазарджик

Представители на френската търговска верига за бързооборотни стоки "Карфур" заявиха интереса си да изградят в Пазарджик хипермаркет. Те са се обърнали към общинската администрация с искане да им бъде осигурен подходящ терен от 12 дка около входовете на града. При посещението си в Пазарджик са разгледали няколко имота и общината очаква от тях писмено заявени инвестиционните им намерения. Френската компания вече започна изграждането на първия си обект в София.

Като най-подходящ те са посочили терен край входа на града откъм магистрала "Тракия". Теренът е близо до комплексите на "Шел" и "Макдоналдс". Край магистралата има подходящи и държавни земи, върху които също биха могли да реализират намеренията си. Предложена им е и възможността да се настанят под наем и в бившия Градски универсален магазин или в новоизграждащия се бизнес парк "Новалис" АД. Съвместно с акционерното дружество от холдинг "Златен лев" община Пазарджик разработва проекти, с които ще кандидатства пред еврофондовете за изграждане на инженерната инфраструктура. Имотът на "Новалис" се намира в близост до друг хипермаркет - "Била". От "Карфур" са разгледали и недостроена сграда в центъра на града до хотел "Тракия", която е собственост на "Каучук" АД. Имотът обаче е твърде малък за намеренията им.

В момента в Пазарджик функционират два хипермаркета за бързооборотни стоки - "Била" и "Тарита". "Сиенит" също изгражда голям търговски комплекс на околовръстното шосе в посока към Пловдив, част от който ще е за бързооборотни стоки. "Кауфланд" са закупили терен на улица "Пловдивска" и имат готов проект, но не са започнали реализацията му, уточни главният архитект на Пазарджик Николай Младенов. Хипермаркетът на "Карфур" ще е петият в града, но според досега заявеното ще е най-големият.


15 февруари 2007 - Dnevnik.bg
Няма коментари


ключови думи
Карфур, хипермаркет, Пазарджик, инвестиции


още от категорията магазини

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg