фирми продукти
представяме
работа
 
НЕК строи нова подстанция в Слънчев бряг

НЕК строи нова подстанция в Слънчев бряг

Националната електрическа компания (НЕК) започва строителството на нова подстанция в курортния комплекс Слънчев бряг, съобщи пресдирекцията на компанията. Изпълнител е "АББ България", което беше избрана сред седем компании кандидати да изграждат подстанцията. Стойността на строителството е 4 млн. евро, а срокът за изграждането й е осем месеца. Пускането на новата подстанция ще позволи присъединяването на новопостроени и строящи се хотели. В официалното съобщение се посочва, че новата подстанция ще осигури сигурно и безаварийно електрозахранване и ще може да се управлява дистанционно. Предстои да бъде изграден и нов електропровод с дължина 4 километра, чиято стойност е 1 млн. лв.

Инвестиционната програма на НЕК е свързана с разширението на подстанция "Айтос" 110 киловолта и присъединяването й към подстанция "Карнобат" с два нови електропровода. Плановете на електрическата компания предвиждат през 2007 г. да бъде разширена и рехабилитирана подстанция "Бургас-индустрия" 110/20кV и присъединяването към нея на подстанция "Бургас-център". Рехабилитацията и присъединяването на подстанцията ще осигури надеждно захранване на Бургас и Несебър. Оплакванията на клиенти на електроразпределителните дружества в курортите за некачествено захранване са най-големи.

Инвестиционната програма на НЕК предвижда до края на годината да започне строителството на подстанции край Созопол, Пампорово и реконструкция на съществуващата в Златни пясъци. Курортите в момента страдат от липса на капацитет на подстанциите и некачествено захранване. До 2008 г. ще започне изграждането на подстанции в Разлог, южната част на София, северната на Пловдив и разширение на съществуващата подстанция в Банско. НЕК ще продължи да инвестира в съществуващите подстанции и преносната мрежа. Средствата за осъществяване на проектите ще са на НЕК и от заеми.


11 октомври 2006 - в. Дневник
Няма коментари


ключови думи
строителство, НЕК, курортен комплекс, Слънчев бряг, подстанция, инвестиция, изграждане, електрозахранване


още от категорията електрозахранване

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg