фирми продукти
представяме
работа
 
Големи международни инвеститори обръщат поглед към България

Големи международни инвеститори обръщат поглед към България

Предстоящото присъединяване на България и Румъния към ЕС от 1 януари 2007 г. накара големи международни инвеститори да обърнат поглед към двете държави. През последните месеци бяха обявени много предстоящи проекти, особено в сферата на недвижимите имоти, като свои представителства в балканските страни отварят или предстои да отворят множество инвестиционни групи. Имената на Africa Israel Investments, Trigranit Development, Orco Property Group, BSR Europe, Tidhar Group, Globe Trade Center, а също и на фондове като Immoeast, Meinl European Land, Heitman, AXA REIM, Charlemagne Capital, Europolis и Morley Fund Management ще се чуват все по-често с навлизането на пазарите от Югоизточна Европа в по-зряла фаза.

Въпреки по-бавното темпо на процесите у нас в сравнение със съседна Румъния, страната ни вече трайно се настанява в полезрението на международната инвестиционна общност, доказателство за което са редицата планирани посещения у нас на ръководители на международни компании в началото на ноември. Тогава започва 10-ият Строително-инвестиционен форум (RINFOR) – единствената на Балканския полуостров периодична конференция на инвеститори, финансисти и предприемачи, която се провежда с медийното партньорство на Investor.bg. Сред компаниите, които ще се включат в RINFOR, са ирландско – американската Куйнлан Прайвит Голуб (Quinlan Private Golub) – една от най-големите компании за имоти в Централна и Източна Европа и австрийската CA Immo (CA Immobilien Anlagen) – с пазарна капитализация към края на 2005 г. от 1,25 млрд. евро и пазарна оценка на 850-те хил. кв. м търговски площи, които притежава и управлява, от над 1,3 млрд. евро.

Други по-големи международни компании, чиито ръководители пристигат за RINFOR, са гръцката Фурлис (Fourlis), която като франчайзър на IKEA за Гърция, България и Кипър се очаква да отвори магазини на веригата в България през 2008 г., Блухаус Кепитъл (Bluehouse Capital), които съвместно с Европейската банка за възстановяване и развитие създадоха фонда Блухаус Аксешън Пропърти (Bluehouse Accession Property) за инвестиции в региона, немските предприемачи И Си И (ECE Projectmanagement), американската Тишман Интернешънъл (Tishman International), австрийската Спаркасен Имобилиен (Sparkassen Immobilien) и много други.


10 октомври 2006 - Investor.bg
Няма коментари


ключови думи
България, Румъния, инвеститори, проекти, недвижими имоти, инвестиционни групи, пазари, компании


още от категорията Инвеститори

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg