фирми продукти
представяме
работа
 
Нови германски инвеститори се насочват към България

Нови германски инвеститори се насочват към България

Само ден след обявяването на окончателното решение, че България ще стане член на Европейския съюз през следващата година, големи германски инвеститори са заявили конкретните си намерения да реализират проекти в България. Това съобщиха от Германско-българската индустриално-търговска камара, която подпомага развитието на бизнес отношение между двете страни.

Кривата на запитванията и на конкретните предложения за инвестиране в България рязко се повиши и очевидно тази промяна е пряко свързана с решението страната да стане член на ЕС, обясниха от камарата. Специалистите очакват тази тенденция да се задълбочи и повече чужди компании да насочат интереса си към България. През последните месеци редица големи германски концерни са представяли плановете за работа в България пред високопоставени български политици, съобщиха още от камарата. Решение за действие са взели обаче само някои от тях.

На първата си пресконференция новият германски посланик Михаел Гайер обяви в понеделник, че в скоро време се очакват три мащабни германски инвестиции. Две от тях предвиждали откриване на 600, съответно 400 нови работни места, а българското правителство вече било уведомено за тях. Посланикът не пожела да даде повече подробности, тъй като преговорите все още продължават, но уточни, че става дума за инвестиции в производството с наистина значителни средства.

Според в. "Дневник" от германските бизнес среди единият от проектите е на "Луфтханза техник АГ" (Lufthansa Technik AG), техническото звено на германския авиопревозвач "Луфтханза". Съвместно с българската авиокомпания "Хемус ер" концернът смятал да изгради база за техническа поддръжка и ремонт на самолети. България била избрана заради стратегическото си положение, позволяващо в страната да се ремонтират машини за междуконтинентални полети.


6 октомври 2006 - в. Дневник
Няма коментари


ключови думи
инвестиции, германия, ЕС, бизнес, концерни, луфтханза


още от категорията Инвеститори

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg