фирми продукти
представяме
работа
 
Грамърси купи Бизнес парк София

Грамърси купи Бизнес парк София

Американският инвестиционен консултант "Грамърси" и свързани с него лица купиха "Бизнес парк София" от германската компания Линднер в конкуренция с още 55 институционални инвеститора. Това информираха в съвместно съобщение двете компании. Сделката е пред финализиране. Чака се одобрението от Комисията за защита на конкуренцията, която е уведомена, е посочено в съобщението. Стойността на сделката не е посочена. Специалисти в областта на недвижимите имоти я определят като най-голямата в сектора у нас.

"Бизнес парк София" е първият в Югоизточна Европа, събрал на едно място най-големите имена в бизнеса от разнородни области. В момента сградите - собственост на придобиваните дружества, са с обща отдаваема под наем площ от 62 хил. кв.м. При окончателното приключване на строителството на бизнес парка отдаваната под наем площ ще достигне над 116 хил. кв.м. Средномесечният наем е между 10 и 12 евро/кв.м по данни на компанията "Колиърс". Постигнатият оборот за миналата година е 33.3 млн. лв., е посочено в съобщението.

Плановете на "Грамърси " са да разшири инвестициите си в региона, като проектът "Бизнес парк София" е ключов за тази стратегия. Местен партньор и инвестиционен консултант на "Грамърси" е "Алфа финанс холдинг". Дъщерното дружество на холдинга "Алфа дивелопмънтс" ще управлява дейността на "Бизнес парк София" след сделката. "Алфа дивелопмънтс" планира нов голям проект в непосредствена близост до "Бизнес парк София" - строителството на "Алфа център", включващ над 100 хил. кв.м офиси, търговски площи и жилища.

"Доволни сме, че спечелихме тази сделка в условията на изключително силна конкуренция. Офертата ни беше най-добра, защото съчетава успешните международни финансови практики със значително присъствие и познаване на местния пазар. Поздравявам фамилията Линднер за куража да инвестират в идеята преди 7 години. Щастливи сме, че г-н Плевнелиев, който е душата и двигателят на този проект, остава в управлението на компаниитe и след сделката. Клиентите на "Бизнес парк София" могат да очакват още по-добро качество на услугите. С нашите партньори от "Алфа финанс" вярваме в потенциала на България и планираме нови мащабни инвестиции", заявява Джей Джонстън, съуправляващ партньор на "Грамърси ".

"Групата "Линднер" се радва, че в "Грамърси" намери партньор, който за в бъдеще ще управлява "Бизнес парк София" по същия убедителен начин, по който ние го управлявахме - наемателят трябва винаги да е в центъра на нашите усилия", заяви Йохан Линднер. Вниманието ни остава фокусирано върху изграждането и завършването на "София парк", което освен новите сгради в бизнес парка включва на първо място "Резиденшъл парк София", в който ще инвестираме още около 90 млн. евро в близките няколко години", каза Росен Плевнелиев, управител на "Бизнес парк София".

-----------
"Грамърси" е инвестиционен консултант, основан през 1998 г. и регистриран от американската Комисия по ценни книжа и фондови борси. От основаването си досега компанията е осъществила транзакции за общо 40 млрд. долара инвестиции на развиващи се пазари. Към юли 2006 г. "Грамърси" управлява активи с балансова стойност от 3.5 млрд. долара при 1.4 млрд. капитал. "Грамърси" прилага опортюнистична стратегия, ориентирана към стойността, стремейки се да идентифицира и се възползва от ценни книжа, които са подценени или които могат да извлекат ползи от преструктуриране, така че се продават под вътрешно присъщата им стойност. В момента "Грамърси" управлява пет фонда.

в. Дневник


27 септември 2006
Няма коментари


ключови думи
Бизнес парк, Линднер, Грамърси, институционален инвеститор


още от категорията Инвеститори

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg