фирми продукти
представяме
работа
 
Селище за богати на 146 декара край Стара Загора

Селище за богати на 146 декара край Стара Загора

Старозагорското дружество СИМДАР започва изграждане на първия по мащаби жилищен комплекс с контролиран достъп. Селището Атюрен, кръстено на местността, в която ще бъде разположено, се намира в непосредствена близост до Тракийския университет на Стара Загора. На площ от 146 дка ще бъдат изградени 350 жилищни постройки, което го превръща в най-големия жилищен проект в района. Четири екипа са разработили седем вида къщи ­ редови, близнаци, еднофамилни, самостоятелни и др., обяви консултантът на мащабния проект арх. Жеко Тилев, който е и автор на част от селището.

Модерният комплекс, предназначен за хора с висок социален статус, е на 2 км от Стара Загора и с изградени инфраструктура. Атюрен, което означава място за обяздване на коне, ще разполага с медицински център, с обществен център и всички удобства ­ закрит и открит басейн, тенис кортове, увеселителни заведения. Цялостното му изграждане ще продължи 5-6 години. Първият етап започва до края на годината. 9 млн. лв. са осигурени за построяването на 51 къщи, съобщи финансовият мениджър на дружеството Стратия Стратиев. Те ще бъдат въведени в експлоатация най-късно до 31 януари 2008 г. Селището ще има самостоятелен водоем, което ще гарантира 24 часа вода в денонощието ­ нещо, за което много старозагорци биха завидели.

За строежа на къщите ще се въведе непознатата досега в България технология с предплочи, или т.н. сглобяема монолитна технология, съобщи арх. Тилев. Ще се използват естествени екологични материали. Атюрен е сериозна инвестиция, но определено има потребност от такова селище, защото Стара Загора е почти на последно място в България по брой на самостоятелни къщи, каза още известният архитект. Най-евтината редова къща от 120 кв.м ще струва поне 78 000 евро.


19 септември 2006 - в. Монитор
Няма коментари


ключови думи
симдар, стара загора, селище, жилищен комплекс, строителство, къщи


още от категорията Инвеститори

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg