фирми продукти
представяме
работа
 
Столичното ЕРП избира компании за смяна на електромерите

Столичното ЕРП избира компании за смяна на електромерите

Електроразпределение Столично подготвя реконструкцията, модернизацията и подмяната на електромерните табла в жилищните сгради в цяла София. В момента дружеството, което е собственост на CEZ, избира чрез обществена поръчка компаниите, които да извършат всички необходими строително-монтажни работи. Ще бъдат избрани общо четири компании изпълнителки, всяка от които трябва да модернизира електромерите в жилищните сгради съответно в четирите електроразпределителни района - Изток, Запад, Север и Юг.

Подмяната във всеки район ще струва 450 хил. лв., като общата стойност на проекта е от 1.8 млн. лв. Той трябва да приключи в срок от една година. Кандидати по обществената поръчка могат да бъдат както български, така и чуждестранни компании. Те ще трябва да заплатят гаранция за участие 4 хил. лв. Спечелилите кандидати ще трябва да заплатят и гаранция за добро изпълнение на договора 20 хил. лв. От електроразпределителното дружество поставят някои задължителни изисквания, на които кандидатите трябва да отговарят, за да бъдат допуснати до участие в процедурата. Те трябва да му представят годишния си финансов отчет за миналата година и копие от застраховката си за професионална отговорност по Закона за устройство на територията.

Сред основните изисквания по отношение на техническата възможност на кандидатите е те да имат най-малко един товарен автомобил, специализирана техника за рязане на асфалт и най-малко 30 служители, които да имат необходимата квалификация. За да докажат това, кандидатите трябва да представят документ за собственост, договор за финансов лизинг или договор за наем на необходимата техника, списък с имената и квалификациите на служителите, както и документи, доказващи професионалният им опит. От значение при избора на изпълнител са и договорите за строителство, изпълнени от кандидатите през последните пет години, както и препоръките за тях.

Срокът, до който ще може да се закупи документацията за участие, изтича на 11 октомври. Цената й е 200 лв. На същата дата изтича и срокът, до който ще се приемат офертите за изпълнение. Всички получени предложения ще бъдат отворени на 12 октомври. След това специална комисия ще оцени отправените предложения и на базата на оценките си ще избере изпълнителите на проекта. Основният фактор, който ще влияе на избора, е предлаганата цена за изпълнение. До 5 октомври тече набирането и на офертите за избор на компания, която да модернизира електрическата мрежа ниско напрежение на ЕРП - Столично. Поръчката включва и монтаж на електромерни табла на границата на имотите и присъединяване на нови потребители.


19 септември 2006 - в. Дневник
Няма коментари


ключови думи
електроразпределение, реконструкция, модернизация, електромери, софия, обществена поръчка.


още от категорията електроинсталации

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg