фирми продукти
представяме
работа
 
Сертификат за първи клас инвеститор получи дружеството 'Софийски Акрополис'

Сертификат за първи клас инвеститор получи дружеството

Дружеството инвеститор “Софийски Акрополис” ЕООД ще построи и развие в град София, район “Красно село” нов комплекс, който ще се състои от съоръжения за развлечения, търговски площи, офис сгради, подземни и надземни паркинги и жилищни сгради. Общият размер на инвестицията ще възлезе на около 500 млн. евро. Компанията получи сертификат за първи клас инвеститор от изпълнителния директор на Агенцията за инвестиции Стоян Сталев.

Проектът ще се реализира в две фази, като инвестиционният план е съсредоточен върху първата част на проекта, в който ще се разгърне търговски център и офисна част, и само отчасти жилищна част. Сумата на инвестицията във Фаза I е 227, 32 млн. евро. Площта на терена по нотариален акт, собственост на “Софийски Акрополис”, на която ще се извърши инвестицията, е 195 978 кв.м. Финансирането ще бъде осъществено със собствени средства и заем, като засега се водят преговори с ING, "Емпорики", Пощенска банка, " HVB Биохим" и "Пиреос".

Офисната част е разположена в пет отделни сгради, едната от които представлява офисна кула. Разгънатата застроена площ на офисите е 50 хил. кв.м. Търговското пространство представлява МОЛ и хранителен хипермаркет, а в останалата част са разположени съоръжения за развлечение, хранене, както и ледена пързалка. На втория етаж ще има осем кино зали. Срокът за реализация на инвестицията е до 3 години.


15 септември 2006 - БАИ
Няма коментари


ключови думи
Софийски Акрополис, инвестиции, мол, офис сгради, жилищни сгради, модерен комплекс, проектиране


още от категорията Инвеститори

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg