фирми продукти
представяме
работа
 
Започна строежът на жилищна сграда за 10 млн. евро в кв. Павлово

Започна строежът на жилищна сграда за 10 млн. евро в кв. Павлово

Инвестиционният фонд Engel East Europe стартира официално строителството на жилищна сграда в столичния квартал Павлово на стойност над 10 млн. евро. На церемонията, в присъствието на официални лица, журналисти и представители на строителния сектор, фондът обяви старта на строителните работи на сградата, която ще включва и спортен център (с басейн и фитнес център), и подземни гаражи.

Сградата, наречена Витоша Палас ще има 154 апартамента, разположени на обща застроена площ от 17 хил. кв. м. Подземните паркоместа ще бъдат 95, като част от площта около сградата ще бъде отделена за наземен паркинг. В най-високата си Витоша Палас ще бъде на седем етажа, като повечето от апартаментите ще са с южно изложение с гледка към Витоша. Продажните цени са между 550 и 750 евро на кв. м без ДДС, в зависимост от вида апартамент, етажа и изложението. Изпълнител е Главболгарстрой, а е планирано сградата да бъде готова на 20 май 2008 г. Апартаментите ще се предлагат на шпакловка и замазка.

По думите на генералния директор на фонда за Източна Европа Клер Сачи издаването на разрешителното за строеж е отнело около една година, но въпреки това тя е оптимист относно развитието на сектора у нас. Според генералния директор на фонда за България Давид Мило занапред пазарът у нас ще нараства с по-умерени темпове. Той вече е по-улегнал и стабилен и няма да има такива големи ръстове, както досега. По-големи увеличения може да се наблюдават в районите, където цените на имотите в момента са по-евтини, но само при положение, че местното управление вземе мерки за подобрение на инфраструктурата. Давид Мило коментира, че фондът е дългосрочен инвеститор и вярва, че с повишаването на жизнения стандарт на българина все повече хора ще започнат да сменят панелните си жилища с нови. 'Много голяма част от нашите клиенти са българи и въпреки че имаме и чуждестранни купувачи, нашият маркетинг е насочен предимно към българи', каза Мило.

Фондът, който има инвестиции в повече от 12 хил. жилища в Европа, у нас се фокусира също главно върху жилищния сегмент от пазара. Engel планира да изгради комплекси и сгради с общо около 1 600 апартамента у нас, като в момента в различен етап на реализация са осем проекта. Два от тях - Грийн Вилидж в местността Камбани и Панорама зад хотел Амбасадор в столичния район Витоша, са предвидени в горния ценови сегмент, докато такива като Витоша Палас и Слънчев дом в Овча купел са в средния сегмент.


13 септември 2006 - Investor.bg
Няма коментари


ключови думи
фонд, инвестотор, жилищна сграда, инвеститор


още от категорията Инвеститори

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg