фирми продукти
представяме
работа
 
Сирийски бизнесмен инвестира 70 млн. лева у нас

Сирийски бизнесмен инвестира 70 млн. лева у нас

Сирийският бизнесмен Аладин Харфан, който реализира различни бизнес проекти в България от началото на 90-те години, ще инвестира над 70 млн. евро в разширяване на дейността си в страната. Новината съобщи информационната агенция SeeNews. Най-много средства ще бъдат вложени в проекти в сферата на търговията и недвижимите имоти, съобщава в интервю пред агенцията сирийският бизнесмен.

Около 30 млн. евро ще бъдат вложени в изграждането на търговски център от типа мол, който ще се намира в Плевен. Сградата ще разполага с общо 60 хил. кв.м разгъната застроена площ. Проектът е започнал в началото на тази година и трябва да завърши най-късно до края на 2009 г. 

Допълнително 30 млн. евро ще бъдат вложени в бизнеса, свързан със строителството и медицинската дейност на сирийския предприемач. В момента Харфан изгражда две складови бази до София, в които са вложени общо 3.3 млн. евро. Двете сгради ще имат обща площ 13 хил. кв.м. Компанията е насочила част от инвестициите си и в строежа на офис и търговски сгради, както и в луксозни жилища. Въпреки че има различни бизнеси, сирийският предприемач е известен в България предимно с производството и продажбата на техника с марката 'Елит'.

В портфолиото на неговия бизнес попада още търговската верига за бяла и черна техника 'Технолукс'. Предвидено е в това направление да бъдат вложени около 5 млн. евро за стабилизиране и окрупняване на бизнеса. Това включва и преименуването на 'Технолукс' в 'Техно център Елит'. Аладин Харфан е собственик също така на верига от заведения за арабска храна 'Аладин', медицинските центрове 'Медстом'  и др. През тази година е планирано окрупняване на целия бизнес, като от сега съществуващите 17 компании трябва да останат шест-седем. През миналата година общият оборот на компаниите достига 95 млн. лв. Търговията с техника реализира най-голям оборот, но най-ниска печалба, обяснява Харфан. През тази година се очаква 'Технолукс' да има 1.2 млн. лв. нетна печалба. Очакванията на сирийския бизнесмен са тази година общата му печалба да нарасне с 25 на сто, без да споменава колко ще е тя.


14 август 2006 - в. Дневник
Няма коментари


ключови думи
инвестиции, сирия, сириец, бизнесмен, търговия, видеотехника, недвижими имоти, строителство


още от категорията Инвеститори

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg