фирми продукти
представяме
работа
 
Откриват официално Боила на 14 август

Откриват официално Боила на 14 августТърговски център Боила в Горубляне ще бъде официално открит на 14 август - почти 10 години след създаването на проект за неговото изграждане. Обектът няма да функционира като хипермаркет, каквато беше първоначалната идея, а в него ще се използват складови, хладилни и офис помещения, съобщи управителят на Боила Руси Хубанов.
Сградата на Боила беше изградена на два етапа, като първият беше открит през 2000 г. Обитаваната тогава площ беше 12.5 хил. кв. м, а в момента вече са завършени още близо 20 хил. кв. м. Една трета от сградата е предназначена за продажба, за една трета от площта вече са намерени наематели, а за останалата една трета в момента още се търсят компании, които да станат наематели. Общият терен, на който са разположени сградата и паркингът, е 22 дка. Обектът има 450 места за паркиране. Инвестицията от началото на строежа досега е около 30 млн. евро.

Боила тръгна в началото като "българския отговор" на навлизащите в страната международни търговски вериги и по-конкретно "Метро кеш енд кери". Стратегията за българския хипермаркет предвиждаше той също да работи като "кеш енд кери" магазин. Това продължи обаче съвсем кратко - малко повече от година. По думите на Хубанов затварянето на хипермаркета е причинено заради големите загуби, които компанията тогава е натрупала.

Инвеститорите в Боила още развиват бизнес в сферата на търговията на дребно с участието си в акционерното дружество ЦБА България, което е собственик на едноименната търговска верига. ЦБА е създадена по унгарски модел и има 170 обекта в България.


11 август 2006 - в. Дневник
Няма коментари


ключови думи
търговски център, боила, горубляне, проект, изграждане, обект, хипермаркет, офис помещения, терен, сграда, паркинг


още от категорията магазини

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg