фирми продукти
представяме
работа
 
Търговската верига ЦБА инвестира 2 млн. лв. в нови обекти в Русе

Търговската верига ЦБА инвестира 2 млн. лв. в нови обекти в РусеТърговската верига за хранителни и бързооборотни стоки ЦБА ще инвестира 2 млн. лв. в изграждането на нови обекти и логистичен център, който да обслужва регион Русе. Това съобщи Ивайло Маринов, който е член на управителния съвет на компанията и отговаря за инвестициите й в Русе, Велико Търново и Габрово. Паралелно с това веригата инвестира и в няколко мащабни проекта, които трябва да са готови до края на 2007 г.

В момента компанията търси подходящ терен в Русе, където да изгради нов логистичен център, каза Маринов. Веригата има нужда от собствен обслужващ център там заради увеличаващия се брой на обектите в региона. Вече е финализиран договорът за присъединяване на магазин "24 часа" към ЦБА, а до края на годината още един обект ще стане част от компанията, обяви Маринов.

До пролетта на следващата година трябва да е готов и друг голям проект на ЦБА, казаха от компанията. Дружеството "ЦБА пропърти инвестмънт", което е част от "ЦБА България" ще вложи общо 5 млн. евро в изграждането на индустриален парк във Велико Търново, който ще включва супермаркет на ЦБА, магазин на Практикер и др. Обектът на веригата от типа "направи си сам", която ще е наемател в парка, трябва да е готов до края на декември. Над 2 млн. евро ще се вложат и в търговския център в Свищов, в който ЦБА е инвеститор. Той е разположен на близо 4 дка, като на първото ниво ще има супермаркет на веригата, а на останалите две - търговски площи, които ще се отдават под наем. Проектът трябва да бъде завършен до края на 2007 г.

В момента "ЦБА България" има 170 обекта в 26 града на страната. Дружеството обединява 25 акционери. Търговската мрежа на компанията има централа и управление в София и структура от 15 регионални центъра. Самите регионални центрове са собственост на местни предприемачи. Веригата е изградена по модела на унгарската CBA Commercial. Унгарската компания е създадена преди 14 години и целта й е да обедини собствениците на самостоятелни магазини.

Прилагайки този модел в България, компанията има за цел да създаде голяма верига, която да отговори на конкуренцията на международните компании, обясняват от ЦБА. Компанията планира да увеличи пазарния си дял, като през следващите две години акционерите й ще инвестират общо 50 млн. лв. в различни проекти в цялата страна.


9 август 2006 - в. Дневник
Няма коментари


ключови думи
Търговската верига, изграждане, нови обекти, логистичен център, инвестиции, компания, магазин


още от категорията Инвеститори

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg