фирми продукти
представяме
работа
 
Министерство на труда финансира 276 инфраструктурни обекта

Министерство на труда финансира 276 инфраструктурни обектаОбщо 276 инфраструктурни обекта са финансирани от Социалноинвестиционния фонд на Министерството на труда и социалната политика от началото на 2003 до края на 2005 г. От тях 230 са вече завършени, а 46 са в процес на изпълнение. Финансираните проекти са пряко свързани със социалната сфера - ремонти на училища, на социални домове, изграждане на водопроводни и канализационни мрежи в малки населени места и благоустрояване на малки селища. От усвояването на заема досега се финансират и 51 микропроекта за развитие на общности и изграждане на социален капитал.

Проектът "Социални инвестиции и насърчаване на заетостта", който започна през 2003 г. съвместно със Световната банка, е на обща стойност 67.8 млн. евро, 50.8 млн. евро от които са държавно гарантиран заем от банката, а 17 млн. евро са средства от държавния бюджет.

През април т.г. беше приета инвестиционната програма за инфраструктурни проекти за 2006 г. С нея се предвижда да се осъществят инвестиции в 48 обекта за над 13,5 млн. лв. Около 5,8 млн. лв. от тях за социални заведения, 4,4 млн. лв. за ремонти на училища, 2,1 млн. лв. за водопроводни и канализационни мрежи и приблизително 1,2 млн. лв. за благоустрояване.


8 август 2006 - comfort.bg
Няма коментари


ключови думи
инфраструктурни обекта, финансирани, ремонти на училища, изграждане на водопроводни и канализационни мрежи, благоустрояване


още от категорията Инвеститори

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg