фирми продукти
представяме
работа
 
МДПБА планира мащабна модернизация

МДПБА планира мащабна модернизацияТри големи проекта за модернизация - за изграждането на система за управление при извънредни ситуации, за ранно предупреждение и за космически мониторинг, предвижда да започне до края на годината Министерството за държавната политика при бедствия и аварии. Стойността на проектите е милиони левове, а редица западни компании вече очакват тяхното започване.

На семинар под ръководството на министър Емел Етем в понеделник бяха представени изискванията към фирмите за участие в пилотния проект за изграждането на Интегрирана система за управление при извънредни ситуации. Проектът предвижда въвеждането на единния номер 112. Той се реализира в Пловдив от американската компания "Уинборн и Костас", а финансирането е осигурено от правителството на САЩ. Предстои да бъдат обявени тръжни процедури за софтуер за системата, свързан с единния номер за спешни повиквания 112, софтуер и хардуер за комуникации при извънредни ситуации, оборудване за пренос на видео, глас и данни, системи за оповестяване на населението, мрежово и друго компютърно оборудване.

Вторият по големина проект е изграждане на система за ранно предупреждение срещу наводнения. Тя представлява система от датчици, които дават информация в реално време за състоянието на реките и водните басейни. Като част от нея се предвижда да бъде създадена компютърна система за близо 4 млн. лв., която да прогнозира евентуални наводнения. Системата ще служи за определяне на заливните зони на басейните и представлява триизмерен модел на наличните в страната водни повърхности. Това позволява при вкарване на количеството на падналите валежи специална програма да изчислява и дава визуално кои зони около водните басейни могат да бъдат залети.

Последният проект е за изграждане на център за космически мониторинг. Той ще интегрира и системата за наводненията. Целта на проекта ще е откриването и определянето на границите на възникнал пожар, на всички компоненти на околната среда, за очертаване на картината при големи наводнения и при земетресения. Подобни системи има в Турция, Гърция и Русия. Дирекция "Гражданска защита" вече разполага с готов проект за изграждането на системата и той е бил одобрен от заинтересуваните министерства.


1 август 2006 - в. Дневник
Няма коментари


ключови думи
модернизация, изграждане, система, управление, проекти, компании, семинар, финансиране


още от категорията системи за контрол и управление

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg