фирми продукти
представяме
работа
 
Чехи ще въведат електронните билети в транспорта на София

Чехи ще въведат електронните билети в транспорта на СофияЧешката фирма "Микроелектроника" да бъде избрана от Столичния общински съвет като победител в търга за въвеждане на електронно таксуване в софийския градски транспорт. Това предлага председателят на транспортната комисия към общинския съвет Станимир Зашев. Чехите са предложили за системата най-ниска цена - 2 900 000 евро.

При одобрение от общинския съвет чешката фирма ще монтира електронната система за таксуване за 13 месеца и дава гаранция от 2 години. Класираният на второ място консорциум между полската фирма "Емакс" и словашката "Емтест" предлага внедряване на системата за 12 месеца и гаранция от 5 години, но иска 3 507 000 евро. Окончателното решение кой да въведе електронния билет в София ще се съгласува с Европейската банка за възстановяване и развитие. Средствата за системата ще се осигурят от Столичния приватизационен фонд и грант-финансиране от холандското правителство.

На заседанието си този четвъртък Столичния общински съвет ще одобрява програма за развитие на Северните територии на София. Тя предвижда изграждане на нов Североизточен парк с екологичен и СПА център, хидротермални плажове в Чепинци и Гниляне, национален посетителски център "Софийска света гора" между Войняговци и Локорско и увеличение на жилищните територии на север от центъра на града.


26 юли 2006 - Дарик радио
Няма коментари


ключови думи
фирма, търг, електронно таксуване, транспорт, система, монтира, консорциум, внедряване


още от категорията електронни компоненти и схеми

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg