фирми продукти
представяме
работа
 
Френската 'Карфур' ще строи търговски комплекс в София

Френската Най-голямата група за търговия на дребно в Европа и втората в света - "Карфур", планира да изгради хипермаркет и търговски център в София, съобщиха от Българската агенция за инвестиции.

Хипермаркетът ще бъде със застроена площ от 19 891 кв.м на подземно ниво, а центърът - със 70 523 кв.м на 4 нива. По непотвърдена информация търговският комплекс ще се намира в близост до бул. Цариградско шосе, където вече има закупен терен.

Плановете на "Карфур" са общият размер на инвестициите й у нас до 2008 г. да възлезе на 81,6 млн. евро, заради което в четвъртък нейни представители ще получат сертификат за инвеститор първи клас от министъра на икономиката Румен Овчаров. През тази година в търговски обекти на веригата ще бъдат вложени 33,9 млн. евро, през 2007 г. - 23,9 млн. евро, а през 2008 г. - 23,8 млн. евро.

Очаква се след изпълнението на търговския комплекс той да стане най-големият проект на френската група на Балканите. Към 2005 г. групата има 7030 магазина в 29 държави по света. Брутният й оборот й възлиза на 93,614 млрд. евро.


19 юли 2006 - в. Монитор
Няма коментари


ключови думи
търговия, хипермаркет, търговски център, агенция, инвестиции


още от категорията магазини

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg