фирми продукти
представяме
работа
 
Русе ще избира изпълнител на инфраструктурата в индустриалния парк

Русе ще избира изпълнител на инфраструктурата в индустриалния паркОбщина Русе откри процедура за избор на компания, която да изгради пътната и ВиК инфраструктура в индустриалния парк на града, който се намира в местността Слатина. В рамките на парка на терен от 14 дка завод ще строи инвеститорът първи клас - френското дружество "Монтюпе".

На 3 юли ще бъдат отворени офертите на кандидатите за изпълнител на обществената поръчка. Те могат да закупят документацията за участие в откритата процедура всеки работен ден до 23 юни от информационния център на община Русе. Цената е 240 лв., които трябва да бъдат внесени по сметка в ДЗИ банк. Гаранцията за участие в процедурата е в размер на 39.4 хил. лв. Предложенията трябва да бъдат депозирани в администрацията на градската управа до 12 часа на 3 юли.

Бъдещият изпълнител ще трябва да разшири и укрепи съществуващ път от бул. Тутракан към терена, закупен от френската компания "Монтюпе" АД. На по-късен етап се предвижда трасето да се удвои като размер, но това не е част от дейностите по поръчката. Изпълнителят й трябва също да изгради улична мрежа - от двете страни на терена на чуждестранния инвеститор, и пътна връзка към гара Изток. Заданието на общинската управа съдържа и изграждане на захранващ водопровод до имота на "Монтюпе" АД, канализация и заустване.

При определянето на спечелилия обществената поръчка водещ критерий ще е предлаганата цена. Към крайния резултат на кандидатите ще се прибавят по 10 точки за опит и качество на изпълнение на сходни обекти, по 20 точки - за технически възможности, и по 10 точки за осигуряване на работни места за русенци.

Община Русе обяви обществената поръчка за изграждане на инфраструктурата в индустриалния парк на града заради намеренията на "Монтюпе" да построи завод за автомобилни части. През март правителството одобри отпускането на средства за проекта на чуждестранния инвеститор.

Министерският съвет разреши от централния бюджет да бъдат преведени 4.727 млн. лв. за изграждане на техническата инфраструктура - водопровод, канализация и пътища, необходима за реализацията на инвестиционния план на инвеститора. През миналата година "Монтюпе" получи сертификат за първи клас инвеститор.

Други близо 2 млн. лева ще бъдат предоставени за електроснабдяване на Индустриален парк - Русе. "Овъргаз" чрез своето дъщерно дружество "Газоснабдяване Русе" ще осигури финансирането на проектирането и изграждането на газоразпределителната мрежа на територията на индустриалния парк.

Паралелно с изграждането на инфраструктурата се очаква "Монтюпе" да започне строителството на своето предприятие. През следващите три години компанията ще инвестира 70 млн. лв. в изграждането на завод за алуминиеви автомобилни части за световните марки "Рено", "Пежо", "Ауди" и "Форд". Проектът е насочен към задоволяване на нуждите на производителите на автомобили и техните доставчици в Централна и Източна Европа.


22 юни 2006 - в. Дневник
Няма коментари


ключови думи
община, русе, процедура, избор, компания, изгради, инфруструктура, изпълнител, парк, терен, дружество, обществена поръчка


още от категорията Инвеститори

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg