фирми продукти
представяме
работа
 
Избират инвеститор за ски зоната до Добринище

Избират инвеститор за ски зоната до ДобринищеДо края на юни ще приключи процедурата по избор на инвеститор за идейния проект за развитие на ски зона край Добринище, съобщи кметът на община Банско Александър Краваров. Ще се проведат още разговори с фирми, проявили желание да вложат средства за реализация на проекта. С една от тях ще бъде сключен договор за създаване на смесено дружество с общината, уточни градоначалникът на Банско.

Засега 3 сдружения и фирми са проявили интерес да станат инвеститори. Първата е Международна инвеститорска група, в която влизат "Галчев инженеринг", "Ферал ПК" и "Билдинг груп констракшън". Другите двама кандидати са "Норт инвестмънт инк." и "Сънсет девелопмънт".

При изготвянето на проекта трябва да се спазят всички изисквания на Закона за защитените територия, защото част от ски зоната попада в района на Национален парк "Пирин", предупреди кметът на Банско. След 3 години ще има възможност за промяна в плана за управление на парка. Реализацията на проекта може да започне най-рано след 3-4 години, добави градоначалникът.

След построяването на лифта до хижа "Безбог", Добринище се превърна във втория по важност ски център в Пирин. Курортното селище е известно и с лековитата минарална вода, подходяща за балнеолечение и СПА процедури. Добринище е и изходен пункт за хижите "Гоце Делчев" и "Безбог", където и в момента съществуват добри възможности за планински туризъм и ски спорт, алпийски дисциплини. Там се намира и най-дългата ски писта в България - 5 км.


13 юни 2006 - в. Монитор




Няма коментари


ключови думи
инвеститор, проект, ски зона, фирми, добринище, банско


още от категорията Инвеститори

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg