фирми продукти
представяме
работа
 
Чужди инвеститори ще строят молове в София, Варна и Пловдив

Чужди инвеститори ще строят молове в София, Варна и ПловдивЧужди компании планират да изградят нови големи търговски обекти от типа молове, обявиха някои от инвеститорите при откриването на "Мол София" в петък. Някои от новите центрове ще са с размерите на тези, които вече съществуват в столицата, а други ще са по-големи и ще предложат на българския пазар нова концепция за търговията на дребно и забавленията, обяви Ели Егози, който е изпълнителен директор на "Мол София".

До края на годината трябва да започне изграждането на мол в Пловдив. Инвеститор в него ще е консорциумът, който изгради и "Мол София" - "Авив груп" и "Синема сити интернешънъл". По думите на Дорон Авив двете дружества вече са купили терена в центъра на Пловдив и разработват проекта, като вече са готови с концептуалния дизайн. Обектът ще има 30 хил. кв. метра застроена площ и ще включва различни магазини, заведения и киносалони. Дорон обяви, че проектът трябва да е готов до година и половина. Още не е ясно каква ще бъде инвестицията в обекта, обяви Муки Градингер, който е изпълнителен директор на "Синема сити интернешънъл", но тя ще се подели поравно между двете компании.

През следващата година ще започне изграждането на нов мол в София, който ще се намира на бул. България, близо до магазина на "Била". Това обяви Ели Егози, който участва в проекта. Инвеститор е британската "Меркюри груп". На площ от 40 хил. кв. м ще бъде изграден мол, който ще предлага нова за българския пазар стратегия за пазаруване и забавление, съобщи Егози. Проектът трябва да е готов до 2009 г., а инвестицията в него ще е около 70 млн. евро.

Пак през 2007 г. ще започне строежът и на нов мол във Варна, в който инвеститорът е "Оркид дивелопмънтс", добави Егози, който е част и от този проект. Обектът във Варна ще е по-голям от "Мол София" и ще разполага със 70 хил. кв. м застроена площ. Инвестицията и в него ще достигне 70 млн. евро. Крайният срок за построяването на мола е 2009 г.


12 юни 2006 - в. Дневник
Няма коментари


ключови думи
компании, изградят, търговски обекти, молове, инвеститори, изграждане, мол софия, терен, проект, строеж, построяване


още от категорията Инвеститори

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg