фирми продукти
представяме
работа
 
'СТЦ Перелик' получи сертификат за инвестиция първи клас

Българската агенция за инвестиции връчи сертификат за инвеститор първи клас на "Спортно-туристически център Перелик" АД. Инвестиционният план на "Спортно-туристически център Перелик", финансиран от акционерите, български и международни финансови институции, предвижда капиталови разходи в размер на 255 млн. евро. Дружеството има намерение да започне осъществяването на проекта през есента на 2006 г.

В края на третата година се очаква новосъздадените работни места в комплекса да бъдат над 400, а след окончателното си завършване проектът би трябвало да доведе до отварянето на приблизително 3 370 работни места, колкото в момента са една трета от безработните в област Смолян, коментира Кирил Асенов, председател на Съвета на директорите на "Спортно-туристически център Перелик".

"СТЦ Перелик" АД е дружество, създадено специално за проекта през 2004 г. Проектът е първата и най-значима част от едноименния регионален проект, разположен на територията на община Смолян, който предвижда изграждането на комплексна система от планинска база и съоръжения за зимни спортове и летен туризъм, подобряване на инфраструктурата и селищната организация на територия в землищата на гр. Смолян, Стойките, Гела, Солища, Стикъл и Мугла.

Курортът ще включва система от писти, ски съоръжения, съоръжения за изкуствен сняг, 24 лифтови линии, заслони и подкрепителни пунктове на пистите, ски гардероби, просторни покрити паркинги, места за почивка, спорт и развлечения, както и хотелска база и ваканционни апартаменти.

Комплексът ще предлага отлични природни условия както за зимен ски туризъм, така и за летен планински рекреационен туризъм (трекинг, планинско колоездене, спелеология, голф, тенис, плуване). На по-късен етап е предвидено изграждането на конгресен център и на голф игрище, за да се намали сезонността в натоварването на капацитета на "СТЦ Перелик".

Приоритетен транспорт ще са въжени пътнически линии, а в техните начални станции ще има изградени паркинги. Пистите ще са изградени по най-съвременните стандарти за този спорт и ще са с приблизителна обща дължина от 55 км след приключването на проекта.


22 май 2006 - investor.bg
Няма коментари


ключови думи
инвестиции, център, перелик, проект, изграждане, съоръжения, инфраструктура, хотелска база, ваканционни апартаменти


още от категорията Инвеститори

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg