фирми продукти
представяме
работа
 
Щрабаг иска да строи 4,7 км от околовръстния път на София

Щрабаг иска да строи 4,7 км от околовръстния път на СофияБългарският представител на австрийската фирма Щрабаг предлага да построи 4,7 км от околовръстния път на София за 43.5 млн. лева без ДДС. Това стана ясно при отварянето на офертите на петимата кандидати в Изпълнителна агенция "Пътища". Офертата на Щрабаг е с най-високата цена от всички предложения. Срокът на строителството е 19 месеца. Между 19 и 20 месеца са посочили и останалите кандидати. Ценовите им оферти са за около 33 млн. лева без ДДС. Документацията на Пътстрой - 92 - София не беше отворена заради нарушения на тръжната процедура и Закона за обществените поръчки, обясниха от Агенция "Пътища" без да оповестят повече подробности.

До 10 дни се очаква да бъде избран строителят на трасето като оценяването на офертите ще бъде по няколко критерия. Тежестта на ценовите предложения ще е 50% от тази оценка, обясниха от конкурсната комисия. Фирмите, които не искат авансово плащане, получават бонус, който дава 10% тежест на офертата им, обясниха участници в надпреварата.

Предстои столична община и областната управа да завършват с отчуждението на частните терени и обезщетяването на собствениците по трасето, след което още започне строителството.

actualno.com


18 май 2006 - actualno.com
Няма коментари


ключови думи
фирма, път, софия, агенция, пътища, оферта, строителство, обществени поръчки


още от категорията пътно строителство

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg