фирми продукти
представяме
работа
 
700 млн. лева за инвестиции в пристанищата до 2015

700 млн. лева за инвестиции в пристанищата до 2015Близо 700 млн. лева са предвидени за инвестиции в пристанищата у нас до 2015 г. От тях една трета ще бъдат отделени от държавния бюджет. Това е записано в Националната програма за развитие на пристанищата, която бе представена в Министерството на транспорта.

Програмата предвижда още от това лято да започне работата по отдаване на концесия на отделните терминали от пристанищата с национално и с регионално значение. Очаква се първата процедура да започне във Видин на 1 юли. Оптималният срок, в който може да се очаква концесионер е 8 август 2007, обяви министърът на транспорта Петър Мутафчиев.

Приоритет в програмата са изграждането на контейнерни терминали в Бургас и Варна, зърнен терминал и пътнически терминал с бизнес център в морската ни столица. Не е възможно "Солвей Соди", "ЛУКойл" и други големи товародатели да получат концесия на пристанищата по право и без конкурс, обясни Мутафчиев. Той бе помолен да коментира исканията на няколко девненски дружества да получат концесия върху пристанище "Варна Запад".

Съгласен съм с техните мотиви, но такава възможност не съществува в закона за концесиите, категоричен бе Мутафчиев. Той заяви, че министерството търси други варианти за защита на интересите както на фирмите, така и на държавата чрез създаване на смесени компании.

actualno.com


15 май 2006 - actualno.com
Няма коментари


ключови думи
инвестиции, пристанища, бюджет, програма, развитие, министерство, транспорт


още от категорията Инвеститори

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg