фирми продукти
представяме
работа
 
5 бургаски пристанища са готови за концесиониране

5 бургаски пристанища са готови за концесиониранеВ яхтени пристанища ще бъдат превърнати портовете в Ахтопол, Царево, Приморско, Созопол и Несебър. Това е предвидено в програмата за развитие на пристанищната инфраструктура до 2015 г., разработена от Изпълнителна агенция "Пристанищна инфраструктура". Това обясни директорът на ведомството капитан Пейчо Манолов. Петте пристанища са част от порт Бургас, но към тяхното стопанисване проявяват интерес местните общини. За да бъдат извадени от активите на бургаското пристанище, трябва да бъде взето решение от правителството, след това да бъде променен Законът за морските пространства и от пристанища с национално значение тези портове да бъдат трансформирани в такива с регионално значение, допълни още Манолов.

От съществуващите регистрирани пристанища само пристанището в Никопол е общинско пристанище. На море имаме две частни пристанища във Варна от регионално значение и три в Бургас, които са също от регионално значение и са частни. Всички останали са на реката - Ропотамо, Приморско, които са в активите на Бургаското пристанище. Те не са публична държавнта собственост, а са частна-държавна собственост. Но преобладаващо в по-малките общини собствеността не е държавна, обясни капитан Пейчо Манолов.

В заключение той посочи, че и за Варна, и за Бургас е необходимо изграждането на контейнтерни терминали, тъй като във всички страни най-бързо развиващите се превози са контейнерните.

actualno.com


11 май 2006 - actualno.com
Няма коментари


ключови думи
пристанища, портове, програма, развитие, инфраструктура, изграждане, терминали, контейнери


още от категорията Инвеститори

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg