фирми продукти
представяме
работа
 
300 млн. евро ще инвестира в България веригата за строителни материали ОБИ

300 млн. евро ще инвестира в България веригата за строителни материали ОБИЗапочна работното посещение на министъра на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов в Германия. В Берлин той се срещна с Ханс Михелбах - член на Бундестага. Основна тема на разговора беше предстоящата инвестиция на веригата за строителни материали ОБИ в България. По време на срещата стана ясно, че концернът планира да инвестира в България 300 млн. евро за изграждането на верига от хипермаркети в четири големи града, както и да разкрие 40 магазина в цялата страна.

"Уверен съм, че една такава инвестиция ще се посрещне много добре в България. Още повече, че голяма част от общините вече са формирали зони за логистична дейност. Това означава, че има подходящи терени и можете да започнете дейност още през тази година", посочи министър Гагаузов. Ханс Михелбах изтъкна, че практика на концерна е да работи с местни строителни фирми и да използва местна работна ръка.

По време на разговорите стана ясно, че немският концерн ОБИ има опит и в изграждането на домове за стари хора и че в бъдеще е възможно да инвестира и в това отношение в България. Министър Гагаузов посочи, че е готов да съдейства за установяването на контакти с местните власти за реализирането на такъв проект.

ОБИ е най-голямата верига от супермаркети и хипермаркети за строителни материали, декорации за домове, железария, инструменти и градински продукти в Германия. Веригата е реализирала най-голям оборот (6,6 млрд. евро) в сектора на търговията със строителни продукти в Германия. В момента компанията е водещата верига в сектора в Европа и разполага с 342 магазина в Германия, и 159 в Австрия, Швейцария, Полша, Чехия, Унгария, Словения, Босна и Херцеговина, Русия и Китай. ОБИ е започнала преговори с инвеститори за покупка на терени и построяване на хипермаркет у нас през 2003 година.

Напоследък се наблюдава засилен интерес на чужди вериги за строителни материали към българския пазар. Освен ОБИ интерес е заявила и австрийската Баумакс, която планира да открие около 15 хипермаркета в България.


9 май 2006 - comfort.bg
Няма коментари


ключови думи
инвестиция, верига, строителни материали, концерн, магазина, строителни фирми, домове, изграждане, оби, баумакс


още от категорията магазини

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg