фирми продукти
представяме
работа
 
'Кериър' откри представителство в България

Най-голямата компания в света за климатична техника "Кериър" (Carrier) откри първото си представителство в България. Целта на компанията е да затвърди позициите си в страната и региона и да разшири гамата от предлаганите продукти, съобщи управителят на "Кериър Гърция" Ставрос Цавалос. Досега продуктите на американската компания и климатичните инсталации с марката Toshiba, която е нейна собственост, са присъствали на българския пазар чрез независими дистрибутори. Управлението на търговските дела на компанията в България ще поеме Георги Сечков. Целта е дружеството да увеличи пет пъти продажбите си в България за следващите пет години, допълни регионалният мениджър за Балканите на "Кериър" Атала Муслех.

Дейността на компанията за региона, включително и в България, досега се е управлявала от представителството й в Гърция, обясни Муслех. По думите му пазарът в България вече е достатъчно зрял и има сериозен потенциал за развитие и това е причината компанията да отвори представителство и у нас. Следващата стъпка е да стъпим официално и на пазарите в Румъния, а в бъдеще евентуално и в Сърбия и Черна гора, допълни Муслех. Плановете на "Кериър" за България включват и изграждането на сервизен център, който да осигури фирменото следпродажбено обслужване на клиентите не само в страната, но и за региона. Центърът ще бъде готов и ще заработи през следващата година, обясни Муслех.

"Кериър" има мрежа от доставчици в над 170 страни по цял свят. Американската компания е един от най-големите производители на отоплителни, вентилационни и климатични системи, оборудване и резервни части за индустриални, транспортни, битови и бизнес потребители. Пазарният й дял в Европа в този сегмент възлиза на около 10%. Проучванията на компанията показват, че на Стария континент потребителите харчат средно 13 долара за климатични инсталации и средно 8 долара за търговски охладителни системи на глава от населението. В Америка тези стойности са съответно 37 долара и 8 долара на човек от населението. "Кериър" разполага със 78 производствени съоръжения и два центъра за развитие и проучвания. За миналата година компанията е отчела приходи от 12.5 млрд. долара.

"Кериър" е част от корпорацията United Technologies Corporation. Тя притежава още компанията Hamilton Sundstrand, която се занимава с производството на авиационни технологии, производителя на асансьори и ескалаторни съоръжения Otis, Pratt Whitney, която проектира, произвежда и поддържа самолетни двигатели, газови турбини и др., изследователския център United Technologies Research Center, Sikorsky, която проектира и произвежда хеликоптери за цивилни и военни нужди, UTC Fire Security и др.

13 април 2006 - в. Дневник




Няма коментари


ключови думи
производители, отоплителни, вентилационни, климатични системи, климатична техника, Кериър, Тошиба, Toshiba


още от категорията климатична техника

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg