фирми продукти
представяме
работа
 
Министър Гагаузов представи проекти пред 'Ситигруп' и 'Леман брадърс'

Министър Гагаузов представи проекти пред Възможностите за инвестиции в инфраструктурата около бъдещите американски бази у нас, в магистралите, във водоснабдителната система и нефтопроводите Бургас - Александруполис и Бургас - Вльора представи министърът на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов в Ню Йорк на срещи с едни от най-големите финансово-инвестиционни компании - Ситигруп (Citigroup Public Finance Group) и Леман брадърс (Lehman Brothers).

Срещите на министър Гагаузов са в рамките на работното му посещение в Съединените американски щати от 1 до 8 април 2006 г. Пред компаниите бяха презентирани проектите за изграждане на магистралите Струма, Марица, Черно море, за чието строителство са необходими над един милиард евро.

Министър Гагаузов подчерта значението на България като транспортен кръстопът, през който минават основни трансевропейски коридори и акцентира, че целта на правителството е да привлече партньори чрез отдаване на концесия на атрактивни участъци от пътната мрежа. Подобни договори за публично-частно партньорство ще се търсят и за изграждане на язовири в страната, както и за подобряване на водоснабдителните услуги.

Министър Гагаузов запозна представителите на финансовите институции и с проекта за изграждане на универсален терминал в Бургас за захранване на петролопроводите Бургас - Александруполис и Бургас - Вльора.

През следващите шест години в България се очаква да влязат 12 млрд. евро по линия на програми, свързани с членството на България в Европейския съюз, но това няма да намали значението на частното финансиране, защото ние се нуждаем от допълнителни средства за инфраструктурата, каза още министър Гагаузов.


5 април 2006 - comfort.bg
Няма коментари


ключови думи
инвестиции, инфраструктура, магистрали, нефтопроводи, компании, инвестиционни компании, строителство


още от категорията Инвеститори

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg