фирми продукти
представяме
работа
 
В Стара Загора строят най-големия бизнес парк на Балканите

В Стара Загора строят най-големия бизнес парк на БалканитеСтроителството на най-големия на Балканите бизнес парк започна вчера в Стара Загора. Бизнес зоната ще бъде разположена на площ от 260 000 кв. м в източната част на града в непосредствена близост до шосето за Бургас. Проектът ще бъде реализиран на няколко етапа, като цялостната инвестиция в него ще възлезе на около 300 млн. лв. Очаква се само на първия етап инвестициите в него да бъдат около 100 млн. лв. Бизнес паркът ще включва големи търговски вериги, модерни бизнес сгради, в които ще се помещават фирмени офиси, складови площи, а също и паркинги за 2000 автомобила.

Първият етап от изграждането му предвижда върху 70 дка да бъдат построени магазин на "Технополис", хипермаркет "Мосю Бриколаж", който ще бъде с площ 5000 кв. м и ще предлага над 50 000 артикула, кино "Арена" с разгърната площ 40 000 кв. м, хранителни и други магазини. Складовата част ще бъде разположена на 100 000 кв. м, офисите ще бъдат на 27 000 кв. м, корпоративните сгради на 30 000 кв. м.

Първата сграда, която се изгражда в рамките на проекта, е магазинът на "Технополис", който ще се разположи на площ от 4200 кв. м. Веригата хипермаркети е съвместен проект на немската "Линднер груп" и българската верига "Видеолукс", която предлага аудио, видео и електродомакинска техника. Строителството на магазина ще приключи след 105 дни, като той ще е вторият на "Технополис" в Стара Загора.

"Линднер груп" е собственик и на първия бизнес парк у нас в югоизточната част на София, който е разположен на обща площ от 220 000 кв. м. В крайния си етап комплексът ще включва 35 сгради с обща разгърната застроена площ от 330 хил. кв. м. В момента тече и строителството на по-малкия като мащаби (67 000 кв. м) Бизнес парк Варна. В него ще има 9 сгради с разгърната застроена площ от 120 000 кв. м. Инвеститор е "Систек холдинг", а изпълнител на строителните работи "Нафтекс инженеринг".

Бизнес паркът в Стара Загора ще бъде разположен на изключително атрактивно и възлово място. Той е директно до централния булевард, с удобна връзка до автомагистрала "Тракия", близо до центъра на града и е обезпечен с природен газ, вода и ел. енергия.

Според управителя на "Бизнес парк София" Росен Плевнелиев местоположението и структурата на проекта в Стара Загора предполагат той да се превърне в голям център за производствена и складова дейност.

"Не се притеснявам от конкуренцията, защото нямаме допирни точки по отношение на клиентите. София е по-подходяща за фирмени централи, докато в Стара Загора могат да се развиват по-скоро високи технологии, производство и логистика. Това обяснява и големите мащаби на проекта там за едно производство са нужни поне 30-40 дка", коментира той.

Според него подобни бизнес паркове трябва да има във всички по-големи градове в страната, а Стара Загора е особено подходяща, тъй като е естествен географски център на Балканите.


29 март 2006
19 януари 2009 18:19 | СТАРА ЗАГОРА
От: СТОЯН ТОНЕВ
ПОЖЕЛАВАМ НА ТОЗИ ПРОЕКТ ИСТИНСКО РАЗВИТИЕ КАКТО И НА МОИТЕ СЪГРАЖДАНИ НАЙ-ВИСОКИЯ КУЛТУРЕН И ИКОНОМИЧЕСКИ СТАНДАРТ В БЪЛГАРИЯ. ОПТИМИЗМЪТ НА СТАРОЗАГОРЦИ И ЖЕЛАНИЕТО ЗА ЩАСТИЕ ЩЕ ИМ ПОМАГА.
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
строителство, бизнес парк, площ, инвестиции, модерни бизнес сгради, фирмени офиси, складови площи, паркинги


още от категорията Инвеститори

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg